Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež med bolnimi in ostarelimi duhovniki

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 20. 06. 2016 / 07:41
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:30
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež med bolnimi in ostarelimi duhovniki

»Petek usmiljenja« tokrat v »Hiši stotih duhovnikov«.

Papež Frančišek je minuli konec tedna nadaljeval s »petki usmiljenja«, tokratpa je svojo pozornost posvetil duhovnikom. V mesecu, ko je obhajal jubilej duhovnikovz duhovno obnovo in sveto mašo na praznik Srca Jezusovega, je papež želelpokazati svojo bližino in pozornost tistim duhovnikom, ki se sicer niso moglifizično udeležiti teh lepih jubilejnih dogodkov, so pa vedno navzoči v njegovimolitvi in v njegovem srcu.

Frančišek je zato izbral kar dve skupnosti duhovnikov, ki jih je po navedbahvatikanskega tiskovnega urada obiskal minuli petek, srečanja z duhovniki pa sobila bogata s čustvi, duhovnim veseljem in tudi s trenutki molitve.

Sveti oče je najprej obiskal skupnost »Gora Tabor«, kjer živi osemduhovnikov, ki prihajajo iz različnih škofij in trpijo zaradi različnih stisk.Z njimi je stalni diakon Ermes Luparia, ki je bil nekdaj mornariški polkovnik, kasnejepa je opravil specializacijo iz psihologije in se posvetil službi duhovnegaspremljanja patrov Salvatorjancev. Papež se je s duhovniki srečal v malikapeli, kjer jih je poslušal in z njimi molil.

Nato se je papež odpravil še v skupnost ostarelih duhovnikov rimske škofije,ki se sicer uradno imenuje Hiša svetega Kajetana, bolj pa je znana pod imenom»Sto duhovnikov«. Trenutno jih v hiši biva 21, med njimi je nekaj zelo bolnih.Zanje skrbijo tri sestre in drugo osebje. Direktor hiše, duhovnik AntonioAntonelli, je bil vrsto let župnik, sedaj pa je tudi on zelo bolan. V tej hiši večinomabivajo škofijski duhovniki, med njimi pa je tudi kakšen redovnik.

Potem ko so dali svoje življenje v službi Cerkvi in vernikom, tiduhovniki sedaj živijo odmaknjeno, mnogi se jih niti ne spomnijo. PapežFrančišek se je spomnil nanje in je to želel z obiskom to vsakemu konkretno iniz srca tudi pokazati ter jim prinesti tolažbe, s čimer je dal učinkovit zgledusmiljenja, pozornosti in hvaležnosti vsej rimski skupnosti in tudi vsej Cerkvi.

Vir: Radio Vatikan
Foto: VR / Instagram

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh