Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež mlade pozval k dejavnosti v Cerkvi

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 30. 12. 2012 / 16:04
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež mlade pozval k dejavnosti v Cerkvi

Benedikt XVI. je 'romarjem zaupanja', ki so se zbrali na taizejskem srečanju v Rimu, položil na srce, da življenje Cerkve nastaja iz nadarjenosti in soodgovornosti posameznika, mlade pa je tudi spodbudil k ekumenskem dialogu.

Papež Benedikt XVI. je mlade pozval, naj bodo še dejavneje sodelujejo v delovanju katoliške Cerkve. »Ta skupnost, ki tvori Kristusovo telo, vas potrebuje«, je sveti oče dejal minulo soboto zvečer pred več deset tisoč udeleženci taizejskega molitvenega srečanja mladih, ki so s zbrali na Trgu sv. Petra v Vatikanu. »Iz vaše nadarjenosti, iz vaših posebnih darov, ki jih imate kot posamezniki, Sveti Dug oblikuje skrivnost skupnosti, skupnost Cerkve, in ji s tem daje življenje«, je pojasnil Benedikt XVI. Ko se bodo mladi ponovno vrnili na svoje domove, bodo ugotovili, 'da jim Bog preko najrazličnejših poklicev nalaga soodgovornost za svojo Cerkev'.

Papež je udeležence taizejskega srečanja v Rimu obenem spodbudil k ekumenskemu dialogu. Ta mora biti 'resnično ponotranjen in duhoven'. Sveti oče je spomnil tudi na zgled ustanovitelja taizejske skupnosti, brata Rogerja Schutza (1915-2005). Brat Roger je bil obdarjen s posebnim 'ekumenizmom svetosti', ki je vse obiskovalce Taizeja spodbujal, naj si prizadevajo za skupnost. Kdor sledi temu zgledu, bo tudi sam postal priča edinosti med kristjani, je dejal Benedikt XVI.

Papež je obenem zagotovil, da si bo katoliška Cerkev še naprej prizadevala 'za poti k spravi, ki vodijo do vidne edinosti med kristjani'. To je 'nepreklicno'. Poseben pozdrav je Benedikt XVI. namenil vsem protestantom in pravoslavnim, ki se prav tako udeležujejo taizejskega molitvenega srečanja v italijanski prestolnici.

V Rimu je na 35. evropskem molitvenem srečanju trenutno zbranih okoli 40.000 mladih, v pesmi in molitvi pa se bodo družili do 2. januarja prihodnje leto. Papež se je vsem župnijam in redovnim skupnostim, ki so številnim mladim romarjem ponudile zatočišče, zahvalil za 'velikodušno gostoljubnost'.

Voditelj ekumenske skušnosti v Taizeju, brat Alois, pa je svetemu očetu izročil po ruandskem izročilu narejeno košaro s prosom, dar afriške mladine. Brat Alois je izrazil upanje, da bi semena lahko posadili v vatikanskih vrtovih.

Foto: news.va

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh