Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež mladim: »Bodite glasni!«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 29. 08. 2013 / 09:01
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež mladim: »Bodite glasni!«

Papež mladim: »Bodite glasni!«

Sveti oče se je včeraj srečal z mladimi iz škofije Piacenza, ki so obiskali grob sv. Petra v Vatikanu.

Papež Frančišek se je včeraj v baziliki sv. Petra v Vatikanu srečal s skupino okoli 500 mladih iz italijanske škofije Piacenza-Bobbio. Mladi so v Rim priromali v okviru škofijskega praznovanja leta vere, med drugim pa so obiskali tudi grob svetega Petra.

Papež je svoj pozdravni nagovor pričel s pojasnilom, zakaj je sploh pristal na to srečanje. “To sem storil iz sebičnih razlogov. Ali morda veste, zakaj? Ali veste, zakaj sem rad v vaši družbi?... Zakaj se rad družim z mladimi?” je vprašal Frančišek. “Ker v svojem srcu nosite obljubo upanja. Mladi ste nosilci upanja. Vi sicer živite v sedanjosti, vendar gledate v prihodnost. Vi ste glavni igralci, oblikovalci prihodnosti.”

Papež je nato pojasnil svoje besede in dejal, da imajo mladi ‘tri želje’: željo po Lepoti, Dobroti in Resnici.

“Te tri želje, ki jih nosite v srcu, ponesite naprej, v prihodnost”, je rekel Frančišek. “Prihodnost oblikujte z lepoto, dobroto in resnico. Ali me razumete? To je izziv: vaš izziv... lahko ga izpeljete, dovolj močni ste zanj. Če tega ne boste storili, bo to zaradi lenobe... Rad bi vam povedal: bodite pogumni. Stopajte naprej. Bodite glasni!”

Biti glasen pa pomeni, je pojasnil papež, ‘da nastopate proti današnji civilizaciji, ki je storila že toliko hudega. Ali razumete? Stopajte proti toku, to pa pomeni, da ste glasni. Stopajte naprej, toda z vrednotami lepote, dobrote in resnice.”

Škof tamkajšnje škofije, Gianni Ambrosio, je v pogovoru za Radio Vatikan povedal, kaj pričakuje za mlade od srečanja s svetim očetom. “Mladim sem povedal, da mora ta izkušnja osvetliti našo pot: z zavestjo, da je naša pot osvetljena in da je po njej pred nami stopalo že veliko ljudi, ki so nam posredovali luč vere”, so bile besede škofa Ambrosia. “Pa ne le to, spremlja nas tudi navzočnost vstalega Kristusa, ki je nenehno med nami, Cerkev pa nadaljuje Jezusovo poslanstvo in Božjim otrokom omogoča hojo po poti, ki vodi proti cilju, proti zveličanju.”

Vir: news.va

Foto: news.va

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh