Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež moli za žrtve hude nesreče v Grčiji

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 02. 03. 2023 / 10:43
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 02.03.2023 / 10:49
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež moli za žrtve hude nesreče v Grčiji
FOTO: Vatican Media

Papež moli za žrtve hude nesreče v Grčiji

Papež Frančišek je izrazil žalost in sožalje zaradi hude torkove železniške nesreče v Grčiji, do katere je prišlo blizu mesta Larissa. V njej je umrlo več kot 40 ljudi, večinoma mladih, na desetine pa je ranjenih.

V sredinem sporočilu je vsem prizadetim zaradi nesreče obljubil molitev. Obenem je poslal svoj blagoslov vsem poškodovanim v čelnem trčenju in reševalcem, ki nudijo pomoč v duhu »zaobljube moči in solidarnosti v Gospodu«.

Telegram papeža Frančiška je po navedbah portala Vatican News podpisal kardinal in državni tajnik Pietro Parolin, naslovljen pa je na škofa Petrosa Stefanouja iz Sirosa, predsednika grške škofovske konference.

Na potniškem vlaku več kot 340 potnikov

Potniški vlak je v torek zvečer čelno trčil v tovornega blizu mesta Larissa. Več vagonov se je iztirilo, nekaj pa jih je zagorelo. Na vlaku je bilo 342 potnikov in 10 članov posadke, dve osebi pa sta upravljali tovorni vlak. Številni potniki naj bi potovali domov po dolgem počitniškem koncu tedna, da bi obeležili začetek grškega pravoslavnega posta.

Tridnevno žalovanje

28-letni potnik Stergios Minenis je za tiskovno agencijo Reuters povedal, da je takoj po trčenju izbruhnil požar. »Ko smo se obračali, smo bili opečeni, ogenj je bil desno in levo,« je dejal. Grška vlada je včeraj razglasila tridnevno žalovanje in ukazala, da zastave do petka plapolajo na pol droga.

Stavka železničarjev

Zaradi nesreče so sicer včeraj aretirali 69-letnega postajnega načelnika, ki krivde ne priznava. Pred sodiščem bo moral pojasniti, zakaj sta potniški in tovorni vlak več kilometrov vozila po istem tiru sicer dvotirne proge, preden sta čelno trčila, poroča STA. Grški železničarji v znak žalovanja in protesta zaradi zanemarjanja železnic danes stavkajo.


Nalaganje
Nazaj na vrh