Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež »na elektriko«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 27. 02. 2017 / 12:26
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:34
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež »na elektriko«

Nemško podjetje je Frančišku podarilo električni avtomobil Nissan Leaf.

Papež Frančišek se bo, zahvaljujoč daru nemškega podjetja, odslej po Vatikanu lahko vozil z električnim avtomobilom. Berlinsko podjetje Wermuth Asset Management GmbH je namreč svetemu očetu za 80. rojstni dan podarilo belega Nissana Leaf, kot so sporočili s sedeža podjetja. Papež je električno vozilo v okviru pilotskega projekta v uporabo dobil za leto dni.

Frančišek pa ni prvi papež, ki podpira alternativne vire energije: Benedikt XVI. (2005-2013) je imel od leta 2012 v svojem voznem parku električni Renault Kangoo, vatikansko dvorano za avdience pa je dal opremiti z več kot 2.000 sončnimi celicami – kar je bil prav tako dar iz Nemčije, darovalo jih je bonsko podjetje SolarWorld AG.

Po navedbah italijanskih medijev je Frančiškov novi avtomobil mogoče upravljati s pomočjo pametnega telefona, opremljen pa je s fotovoltaično tehniko. Papež bo električni avto uporabljal za »običajne vožnje«; iz varnostnih razlogov pa se bo, predvsem med avdiencami, še naprej vozil s papamobilom.

Berlinski premoženjski svetovalec Jochen Wermuth je dejal, da se ga je Frančiškova okrožnica Hvaljen, moj Gospod zelo dotaknila, zato želi Vatikan podpirati pri celostnem prehodu na električno mobilnost in uporabo obnovljivih energetskih virov. »Danes ni več le moralno pravilno, temveč tudi ugodneje uporabljati električne avtomobile namesto vozila z motorji z notranjim izgorevanjem«, je pojasnil podjetnik.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh