Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež na Malti: v Vatikanu objavili program obiska

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 26. 02. 2022 / 00:30
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.03.2022 / 07:39
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež na Malti: v Vatikanu objavili program obiska
Logotip in geslo obiska, ki se navezujeta na tematiko migracij, sta bila pripravljena že za obisk, načrtovan maja 2020. FOTO: Vatican Media

Papež na Malti: v Vatikanu objavili program obiska

Papež Frančišek bo med svojim obiskom na Malti v začetku letošnjega aprila med drugim vodil molitveno srečanje, se srečal z migranti in obiskal jamo sv. Pavla v Rabatu, je razvidno s programa potovanja, ki so ga včeraj objavili v Vatikanu.

Malta bo papeža gostila dva dni, in sicer v soboto, 2., in nedeljo, 3. aprila. V soboto se bo Frančišek najprej srečal s predsednikom Malte Georgeom Vello, nato s premierjem Robertom Abelo, sledilo bo srečanje s predstavniki oblasti in diplomatskega zbora. Vsa srečanja so predvidena v Palači velikih mojstrov v malteški prestolnici La Valletta. Papež se bo popoldne s katamaranom odpeljal na otok Gozo, kjer bo vodil molitveno srečanje v nacionalnem romarskem središču »Ta' Pinu«.

Molitveno srečanjo na Gozu in srečanje z migranti

V nedeljo zjutraj se bo papež najprej srečal s sobrati jezuiti v prostorih nunciature v Rabatu, kjer bo tudi - kot je običajno – bival med svojim obiskom na Malti.

Papež se bo tudi na Malti srečal s svojimi sobrati jezuiti.

Po obisku jame sv. Pavla v baziliki sv. Pavla v Rabatu, kjer bo vodil skupno molitev, bo papež obhajal slovesno nedeljsko bogoslužje na trgu pred cerkvijo sv. Publija. Popoldne se bo srečal še z migranti v katoliškem sprejemnem centru »Janez XXIII.« v Hal Faru. Po uradnem slovesu na mednarodnem letališču na Malti se bo v večernih urah vrnil v Rim.

Obisk prestavljen zaradi epidemije

Frančiškovo potovanje na Malto je bilo načrtovano za leto 2020, vendar so ga morali zaradi koronaepidemije prestaviti. Logotip in geslo obiska, ki se navezujeta na tematiko migracij, ostajata nespremenjena. Geslo je vzeto iz Apostolskih del in se glasi: »Neverjetno ljubeznivo so nas sprejeli«. Odlomek se nanaša na plovbo apostola Pavla v Rim, med katero je skupaj s svojimi spremljevalci doživel brodolom in nasedel na Malti, kjer so jih sprejeli domačini. Papež Frančišek je že večkrat izrekel pohvalo Malti, ker redno sprejema migrante, ki prihajajo prek Sredozemskega morja.

Nalaganje
Nazaj na vrh