Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež: nagrada Matere Terezije vatikanskemu brezdomcu

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 20. 12. 2022 / 10:11
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.12.2022 / 11:10
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež: nagrada Matere Terezije vatikanskemu brezdomcu
Brezdomci v Vatikanu spijo kar med kolonadami na Trgu sv. Petra. FOTO: Vatican Media (fotografija je ilustrativna)

Papež: nagrada Matere Terezije vatikanskemu brezdomcu

Papež Frančišek je nagrado Matere Terezije letos med drugim podelil brezdomcu, ki del vsak dan nabrane miloščine nameni ljudem, ki so v še slabšem položaju kot on sam.

Gian Piero, znan kot Wue, je nagrado v Vatikanu prejel minuli konec tedna, na papežev 86. rojstni danje poročal spletni portal Vatican News.

Vsak izmed nas je poklican, da se da na voljo za služenje drugim.

V navzočnosti okoli dvajsetih sester iz reda misijonark ljubezni, ki ga je ustanovila mati Terezija, in dvajsetih gostov sta nagrado »Nežnost matere Terezije do revnih v svetu« prejela tudi sirski frančiškan Hanna Jallouf in italijanski industrialec Silvano Pedrollo. Jallouf že več let nudi nesebično pomoč ljudem v stiski med državljansko vojno v Siriji, poslovnež Pedrollo pa z velikimi vsotami denarja podpira gradnjo šol, vodnjakov in zdravstvenih ustanov v Indiji, Afriki in Latinski Ameriki.

V izjavi vatikanskega dikasterija za dobrodelnost je zapisano, da je namen tega priznanja tudi poudariti, kako je »vsak izmed nas poklican«, da se da na voljo za služenje drugim. Zapuščina matere Terezije je bila vedno »sporočilo revščine, sporočilo bližine, sporočilo bratstva in sporočilo molitve«, je papež dejal na srečanju z letošnjimi nagrajenci.

Nalaganje
Nazaj na vrh