Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež po izkušnji v bolnišnici: »Še nekaj ur in ne vem, če bi preživel«

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 12. 04. 2023 / 13:22
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 12.04.2023 / 20:00
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež po izkušnji v bolnišnici: »Še nekaj ur in ne vem, če bi preživel«
Papež je v telefonskem pogovoru prijatelju zaupal, da naj bi »šlo za las«. FOTO: Vatican Media

Papež po izkušnji v bolnišnici: »Še nekaj ur in ne vem, če bi preživel«

Papež Frančišek vsako leto okoli velikonočnih praznikov telefonira družini iz Pesara: to je storil tudi letos, ob nedavnem odpustu iz bolnišnice, in znancem zaupal, da naj bi »prišel v bolnišnico nezavesten, še nekaj ur in ne vem, če bi preživel«.

Sveti oče je torej tudi letos telefoniral Micheleju Ferriju, 52-letnemu izvedencu za informacijsko tehnologijo iz italijanskega mesta Pesaro, da bi njemu in njegovi družini voščil blagoslovljene velikonočne praznike. Ferri je v pogovoru za krajevne medije razkril, kako mu je papež pred nekaj dnevi v telefonskem pogovoru zaupal nekaj podrobnosti o svojem zdravstvenem stanju. Izpostavil je tudi, da papež nikoli ne pozabi na telefonsko voščilo, kljub vsem obveznostim, ki so del njegove zahtevne službe.

Frančišek je zdaj zdrav, njegov glas je bil miren in močan.

Tokrat je klic prišel na veliko soboto, kmalu po tem, ko je bil papež odpuščen iz bolnišnice zaradi pljučne okužbe. »Še vedno sem živ, mi je dejal,« kot je Ferri pojasnil za časnik Il Resto del Carlino. »Rekel sem mu: 'Kar precej ste nas prestrašili,'« tako Ferri, »in pojasnil mi je, da je v bolnišnico prišel nezavesten.« Papež naj bi ob tem še dejal, da »še nekaj ur in ne vem, če bi preživel«.

Ferri je tudi potrdil, da je Frančišek zdaj zdrav, njegov glas je bil miren in močan: »Ne tako kot zadnjič, ko se mi je zdel nekoliko utrujen,« se je spominjal pogovora letošnjega 3. januarja, ko je obhajal 52. rojstni dan, »in papež seveda ni pozabil na voščilo«.

Papež se je spoprijateljil z družino Ferri, predvsem z Michelejem, ko je bil leta 2013 umorjen njegov brat Andrea.

Desetletje prijateljstva

Papež se je spoprijateljil z družino Ferri, predvsem z Michelejem, ko je bil leta 2013 umorjen njegov brat Andrea. Petinpetdesetletnega lastnika bencinske črpalke je petkrat v glavo ustrelil mladi uslužbenec, ki ga je Andrea »ljubil kot sina« in ki je, potem ko mu je vzel življenje, še oropal službeno blagajno.

Po tragičnem dogodku je Michele papežu napisal pismo in ga vprašal, zakaj je njegovo družino doletela tolikšna bolečina. Frančišek se je odzval s telefonskim klicem in začelo se je prijateljstvo, ki traja že deset let.

Tokratni telefonski pogovor je bil že 90., je za krajevne medije pojasnil Michele in se pošalil: »Zdaj jih imam namen doseči sto.« Po njegovem mnenju se bosta s svetim očetom naslednjih slišala »ob obletnici Andreine smrti, 4. junija«.

Nalaganje
Nazaj na vrh