Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež pohvalno o prizadevanjih Skupnosti sv. Egidija

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 07. 02. 2013 / 10:04
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež pohvalno o prizadevanjih Skupnosti sv. Egidija

Katoliška Skupnost sv. Egidija obhaja 45-letnico svojega obstoja.

Papež Benedikt XVI. je izrekel pohvalo prizadevanjem katoliške Skupnosti sv. Egidija ob njenem 45-letnem jubileju. Med včerajšnjo splošno avdienco je pojasnil, kako člani skupnosti z zanosom izpričujejo krščansko ljubezen do bližnjega, še posebej do šibkih in ubogih. Redne tedenske avdience so se poleg tisočev vernikov z vsega sveta udeležili tudi vodilni predstavniki omenjene skupnosti, pa tudi več deset škofov, ki se čutijo s skupnostjo tesno povezani. V teh dneh v italijanski prestolnici sodelujejo na seminarju z naslovom 'Kristjani in pastirji za Cerkev jutrišnjega dne'.

Skupnost sv. Egidija bo 45-letnico svojega obstoja obhajala nocoj s slovesnim bogoslužjem v lateranski baziliki v Rimu. Sveto mašo bo daroval novi vatikanski minister za družinska vprašanja, nadškof Vincenzo Paglia, ki sodi med ustanovitelje omenjene skupnosti.

Skupnost je bila ustanovljena leta 1968 v študentskem okolju v Rimu. Danes je razširjena po 73 državah sveta in šteje več kot šestdeset tisoč članov. Deluje predvsem na socialno-človekoljubnem področju. Rimska centrala in njen ustanovitelj Andrea Riccardi, nazadnje italijanski minister za mednarodno sodelovanje, sta svoje mednarodne povezave vedno uporabljala za diplomatsko posredovanje različnih pobud. Leta 1992 so z rimskim mirovnim sporazumom občutno prispevali k zaključku petnajstletne državljanske vojne v Mozambiku.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh