Zapri
Iskanje

Papež poslal pozdrave taizejski mladini

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 30. 12. 2021 / 17:34
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.12.2021 / 17:44
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Papež poslal pozdrave taizejski mladini

Papež poslal pozdrave taizejski mladini
Srečanje evropske mladine, ki so ga udeleženci željno pričakovali v živo, je bilo zaradi epidemioloških razmer žal tudi tokrat prestavljeno na splet. FOTO: Vatican Media
»Božji Duh nikoli ne neha delovati ter spodbujati ustvarjalcev bratstva, solidarnosti in edinosti,« je kardinal Pietro Parolin zapisal v pozdravnem sporočilu papeža Frančiška mladim, ki se ob prelomu leta udeležujejo molitve s taizejsko skupnostjo, tudi letos v virtualni obliki.

Srečanje evropske mladine, ki so ga udeleženci željno pričakovali v živo, je bilo zaradi epidemioloških razmer žal tudi tokrat prestavljeno na splet, v Torinu pa naj bi se končno zbrali julija prihodnje leto.

Sveti oče je v mislih in molitvi povezan z vsemi, ki se srečanja udeležujete v virtualni obliki, in vam vsem skupaj pošilja prisrčne pozdrave.

»Sveti oče moli v ta namen,« po navedbah spletnega portala Vatican News piše vatikanski državni tajnik kardinal Parolin, trenutno »pa je v mislih in molitvi povezan z vsemi, ki se srečanja udeležujete v virtualni obliki, in vam vsem skupaj pošilja prisrčne pozdrave«.

FOTO: Vatican Media

V sporočilu, ki izraža papeževo bližino, kardinal Parolin spodbuja taizejsko mladino, naj se »ne vda malodušju«, temveč naj se raje odločno sooča z zahtevnimi vprašanji, moli za prave odločitve in prisluhne Božji besedi, saj bo tako »lažje osvetlila tudi najzapletenejše človeške položaje«.

Duh veje, kadar smo skupaj

Kardinal Parolin je v sporočilu spomnil na dogodke ob binkoštih: tistega dne, je pojasnil, »so bili vsi Jezusovi učenci skupaj« - in mladim položil na srce, da »vedno, kadar smo skupaj, Božji Duh veje na poseben način«. Kot je pojasnil, »si s trenutno sinodo tudi Katoliška cerkev prizadeva za večjo odprtost do delovanja Duha, s tem ko vse Jezusove učence vabi, naj končno spoznajo, kako zelo potrebujemo drug drugega«.

Vedno, kadar smo skupaj, Božji Duh veje na poseben način.

Kardinal mladim sporoča, kako jim je v primeru, če se odločijo, da se bodo »soočili s človeškim trpljenjem in trenutnimi nujnimi vprašanji«, dana »priložnost, da sodelujejo pri iskanju potrebnih rešitev«. Čeprav obstajajo razlogi za zaskrbljenost in strah, tako vatikanski državni tajnik, pa je res, da »Božji Duh nikoli ne neha delovati ter spodbujati ustvarjalcev bratstva, solidarnosti in edinosti«. Kardinal mladim zagotavlja: če se bodo odprli »navzočnosti vstalega Kristusa«, Mu dopustili, da združi njihova srca, se tudi sami pripravljajo, da bodo med njimi.

Arhivska fotografija taizejskega srečanja mladih 2018-2019 v Madridu. FOTO: Vatican Media

Kardinal Parolin pismo sklene z blagoslovom papeža Frančiška: »Sveti oče prosi Svetega Duha, naj blagoslovi vse vas, mlade katoličane, pravoslavne in protestante, ki se udeležujete evropskega srečanja v mislih in molitvi, in vas vse skupaj zaupa v varstvo Božji Materi.«

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh