Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež: Posvečene osebe so 'znamenja protislovij'

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 04. 02. 2013 / 10:59
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež: Posvečene osebe so 'znamenja protislovij'

Benedikt XVI. je na svetovni dan Bogu posvečenega življenja pozval k poglobitvi vere in spominu na osebni poklic.

Bogu posvečene osebe so po besedah papeža Benedikta XVI. 'znamenja protislovij' v današnji družbi, ki je usmerjena v učinkovitost in uspeh, saj si nenehno prizadevajo za male, šibke in predstavnike manjšin ter dajejo svoj glas tistim, ki ga nimajo. Sveti oče je svoj nagovor pripravil udeležencem slovesnega bogoslužja v baziliki sv. Petra v Vatikanu, ki so minulo soboto zvečer, na praznik Jezusovega darovanja, obhajali svetovni dan Bogu posvečenega življenja'.

Pred več tisoč redovniki in redovnicami je papež Benedikt XVI. poudaril izredno pomenljivost njihovega življenjskega sloga in jih pozval k poglobitvi vere in spominu na osebni poklic. Poleg tega jih je opogumil, naj se v življenju nikoli ne utrudijo pri 'iskanju po Božjem obličju'.

Slovesno bogoslužje se je pričelo z blagoslovom sveč, kar je Benedikt XVI. storil v preddverju prenapolnjene Petrove bazilike. Zatem je v procesiji z redovniki in redovnicami, vatikanskimi prelati in škofi odšel do glavnega oltarja, petinosemdesetletnemu papežu pa je bila pri tem v pomoč premična plošča. S praznikom Jezusovega darovanja se v bogoslužnem koledarju Cerkve uradno zaključi božični čas.

Ob svetem očetu je somaševal prefekt vatikanske Kongregacije za redovnike, brazilski kardinal Joao Braz de Aviz.

Foto: news.va

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh