Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež povabljen na Poljsko

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 08. 05. 2012 / 09:24
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež povabljen na Poljsko

Benedikta XVI. v domovino blaženega Janeza Pavla II. vabijo leta 2015, ko bodo pričeli z obhajanjem 1050. jubileja pokristjanjenja Poljske.

Poleg poljske katoliške Cerkve bo papeža Benedikta XVI. leta 2015 na obisk v domovino povabil tudi poljski predsednik Bronislaw Komorowski, je po srečanju Komorowskega s predsednikom narodne škofovske konference, nadškofom Jozefom Michalikom, napovedala tiskovna predstavnica poljskega predsednika. Drugi papežev obisk na Poljskem naj bi obeležil praznovanje 1050. jubileja pokristjanjenja dežele v naslednjem letu, je pojasnil tiskovni predstavnik Poljske škofovske konference.

Benedikt XVI. je Poljsko obiskal že leta 2006, ustavil pa se je v krajih, ki jih je posebej zaznamoval njegov predhodnik, blaženi Janez Pavel II., v Krakovu in Wadowicah. Na programu je bil tudi obisk prestolnice Varšave, romarskega središča Czenstochova in nekdanjega koncentracijskega taborišča Auschwitz-Birkenau.

Zgodovina katoliške Cerkve na Poljskem se je po izročilu pričela s krstom kneza Mieszka I. leta 966. Tisoča obletnica 'krsta Poljske' je bila povod za pionirsko izmenjavo pisem med Poljsko in Nemško škofovsko konferenco, kar je opazno pripomoglo k boljšemu razumevanju med obema narodoma.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh