Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež praznoval z brezdomci in s čistilkami

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 18. 12. 2013 / 10:39
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež praznoval z brezdomci in s čistilkami

Papež praznoval z brezdomci in s čistilkami

Gostje pri jutranjem bogoslužju naj bi poskrbeli za »posebej domače ozračje«.

Papež Frančišek je svoj včerajšnji 77. rojstni dan v Vatikanu obhajal s slovesnim bogoslužjem, h katerem je povabil tamkajšnje kuhinjsko in čistilno osebje ter nekaj brezdomcev. Njegova izrecna želja je bila, da sveto mašo obhaja v kapeli Doma sv. Marte z vsemi tam zaposlenimi, saj naj bi gostje poskrbeli za »posebej domače ozračje«, kot so sporočili iz Vatikana. Skupaj s Frančiškom je slovesno bogoslužje obhajal 86-letni kardinal dekan Angelo Sodano.

Med gosti, ki so svetemu očetu ob njegovem osebnem prazniku izrekli iskrene čestitke, so bili poleg vatikanskega državnega tajnika Pietra Parolina tudi štirje brezdomci, ki prenočujejo v bližini Vatikana. Papežu jih je predstavil vodja vatikanske ustanove za apostolske nabirke, nadškof Konrad Krajewski. Po končanem bogoslužju je vse udeležence čakal skupen zajtrk, na katerem so gostje papežu zapeli tradicionalno rojstnodnevno pesem.





Uradnega praznovanja ob papeževem rojstnem dnevu v Vatikanu niso pripravili; tradicionalno slovesneje obeležijo le god svetega očeta.

Jorge Mario Bergoglio se je rodil 17. decembra 1936 v argentinski prestolnici Buenos Aires.


Vir: Kathpress / www.news.va
Foto: news.va

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh