Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež: Prepričljivi duhovniki so pogoj za duhovniški podmladek

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 18. 12. 2012 / 08:55
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež: Prepričljivi duhovniki so pogoj za duhovniški podmladek

Izšla je papeževa poslanica za 50. svetovni dan molitve za duhovne poklice; Benedikt XVI. je izrazil upanje, da bodo mladi sredi površinske in kratkotrajne ponudbe našli pogum in sledili Jezusu.

Zgled prepričanega in prepričljivega duhovnika je po besedah papeža Benedikta XVI. temeljni pogoj za nove duhovne poklice. »Da nam le ne bi primanjkovalo gorečih duhovnikov, ki vedo, kako spremljati mlade na njihovi poti, jim pomagati, da na pogosto zmedeni in zatemnjeni življenjski poti prepoznajo Kristusa, pot, resnico in življenje«, je sveti oče zapisal v poslanici ob svetovnem dnevu molitve za duhovne poklice.

50. svetovni dan molitve za duhovne poklice bomo v katoliški Cerkvi obhajali 21. aprila prihodnje leto, na četrto velikonočno nedeljo, poslanico pa so v Vatikanu objavili minulo soboto.

»Dragi mladi prijatelji, ne bojte se slediti Kristusu in hoditi po zahtevni in pogumni poti ljubezni do bližnjega ter velikodušnosti«, poudarja papež v svoji poslanici. Benedikt XVI. je izrazil upanje, da bodo mladi sredi površinske in kratkotrajne ponudbe našli pogum in sledili Jezusu. Njegova želja je, da bi se mladi navdušili za vrednote, višje cilje in radikalne odločitve za Kristusa.

Geslo molitvenega dne za duhovne poklice 2013 je 'Duhovni poklici – znamenje upanja iz vere'. Če se posameznik 'odzove Božjemu klicu in svoje življenje posveti duhovniški ali redovniški službi, se s tem izkažejo najzrelejši sadovi krščanske skupnosti', nadaljuje sveti oče. Duhovni poklici nam pomagajo, da s posebnim zaupanjem in upanjem zremo v prihodnost Cerkve in njenih prizadevanj za evangelizacijo. Kajti vedno so potrebne nove moči za oznanjevanje evangelija, za obhajanje bogoslužja in zakramenta sprave, poudarja Benedikt XVI.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh