Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež pustil sporočilo na telefonski tajnici

Objava: 06. 01. 2014 / 10:12
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež pustil sporočilo na telefonski tajnici

Bosonoge karmeličanke iz španske Cordobe so bile na silvestrovo ravno pri opoldanski molitvi.

Papež Frančišek je v roke znova vzel telefon in na silvestrovo poklical bosonoge karmeličanke samostana v bližini španskega mesta Cordoba. Kot poročajo pri Radiu Ognjišče, so bile redovnice tedaj ravno pri opoldanski molitvi in se zato niso oglasile na telefon. Papež je zanje pustil sporočilo na telefonski tajnici.

»Kaj redovnice počnejo, da se ne morejo oglasiti na telefon? «, je v smehu komentiral sveti oče. »Tukaj papež Frančišek. Želel sem vam voščiti za novo leto. Bom videl, če vas bom lahko dobil pozneje. Naj vas Bog blagoslovi.« Predstojnica samostana, sestra Adriana, je za španski katoliški radio Cope povedala, da je »skoraj umrla«, ko je slišala sporočilo. Nemudoma je poklicala škofa in vse druge »veze«, preko katerih bi lahko dobila telefonsko povezavo z Vatikanom, vendar brez uspeha. Papež Frančišek je sestre znova poklical zvečer.

Sporočilo je po navedbah Radia Ognjišče minuli petek predvajal omenjeni španski radio. Kot je še pojasnila s. Adriana, je sveti oče dolgoletni prijatelj nekaterih tamkajšnjih redovnic, ki tako kot on prihajajo iz Argentine.

Vir: Radio Ognjišče / Mail Online / M. M. Š.

Foto: splet / Wikipedia

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh