Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež s 500 begunskimi otroki molil za utopljene

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 30. 05. 2016 / 08:28
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:29
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež s 500 begunskimi otroki molil za utopljene

»Otroški vlak« je v Vatikan tokrat pripeljal iz Kalabrije.

Papež Frančišek je minulo soboto v Vatikanu sprejel 500 dečkov in deklic, ki bivajo v begunskih domovih ali pa živijo v težkih socialnih razmerah. V ta namen so za krajši čas znova odprli vatikansko železniško postajo, saj so otroci na obisk k svetemu očetu pripotovali z vlakom.



Frančišek je male goste takoj po prihodu osebno pozdravil v vatikanski dvorani za avdience. Med srečanjem se je v molitvi spomnil številnih otrok, ki so med potjo proti Evropi izgubili življenje v Sredozemskem morju. »Ne želim vas užalostiti, ampak vem, da ste pogumni in da poznate resnico: mnogi dečki, mnoge deklice, številni možje in žene so v veliki nevarnosti«, je dejal papež. Otroke je pozval, naj begunce z veseljem sprejemajo in naj jih ne izločajo iz svoje družbe.



Med srečanjem je deček iz Nigerije svetega očeta prosil, naj moli za njegove starše in prijatelje, ki so izgubili življenje v Sredozemskem morju.



»Otroški vlak« je v Vatikan tokrat pripeljal iz italijanske pokrajine Kalabrije. Posebni vlak je že četrto leto organizirala vatikanska ustanova za dialog z neverujočimi, t.i.dvorišče narodov.

Vir: Kathpress
Foto: Vatican Radio / Facebook

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh