Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež s 'kardinalom svètnikom' o reformi rimske kurije

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 11. 06. 2013 / 07:05
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež s 'kardinalom svètnikom' o reformi rimske kurije

Sveti oče je v avdienco sprejel kardinala Errazuriza, upokojenega nadškofa iz čilskega Santiaga.

Papež Frančišek je v avdienco sprejel še enega člana skupine kardinalov, ki mu bodo svetovali pri ukrepih za reformo rimske kurije. Minuli petek se je tako na pogovoru sestal s Franciscom Javierjem Errazurizom Osso, upokojenim nadškofom v čilski prestolnici Santiago de Chile. Podrobnosti njunega razgovora v Vatikanu niso objavili, osrednja tema pa naj bi bila reforma rimske kurije.

Aprila letos je papež Frančišek kardinala Errazuriza in še sedem drugih kardinalov z vseh celin imenoval v kardinalsko skupino, ki naj bi pripravila predloge za reformo rimske kurije. Poleg tega naj bi se sveti oče s kardinali posvetoval glede vodenja vesoljne Cerkve. Kardinal Errazuriz je bil med leti 2003 in 2007 predsednik Sveta škofovskih konferenc Latinske Amerike, med leti 1998 in 2010 pa je vodil nadškofijo Santiago de Chile.

V skupino kardinalov svètnikov so bili poleg čilskega kardinala imenovani tudi münchenski nadškof kardinal Reinhard Marx, kardinal George Pell iz Sydneya ter kardinal Oscar Rodriguez Maradiaga iz Hondurasa, ki je tudi koordinator skupine. Prvo srečanje posvetovalnega telesa je predvideno v letošnjem oktobru.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh