Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež se je zahvalil ameriškim redovnicam in pojasnil smisel supervizije

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 21. 05. 2012 / 11:01
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež se je zahvalil ameriškim redovnicam in pojasnil smisel supervizije

V svojem nagovoru ob ad limina obisku ameriških škofov je Benedikt XVI. podal tudi svoje mnenje glede politike priseljevanja.

Papež Benedikt XVI. se je minuli petek ameriškim redovnicam zahvalil za njihovo 'zvestobo in žrtev', pohvalil pa je tudi tamkajšnje škofe zaradi njihovih prizadevanj za sprejem priseljencev v Združene države Amerike. Papeževe besede so bile izrečene mesec dni po tem, ko je Vatikan odredil supervizijo krovne organizacije ameriških katoliških redovnic, Vodstvene konference vernih žensk (Leadership Conference of Women Religious –LCWR). Organizaciji so očitali, da se ni dovolj jasno opredelila proti sklepanju istospolnih zakonskih zvez, splavu in duhovniškem posvečevanju žensk.

V svojem nagovoru ob ad limina obisku ameriških škofov je Benedikt XVI. izrazil upanje, da bo trenutno 'obdobje razlik obrodilo duhovne sadove' in pripeljalo do poživitve ženskih redov 'v zvestobi Kristusu in Cerkvi', s čimer je pojasnil namen supervizije krovne organizacije.

Benedikt XVI. je spregovoril tudi na temo ponovnega združevanja družin in pozdravil nenehna prizadevanja ameriških škofov za reformo politike priseljevanja. Ta 'zapletena tematika' je izredno pomembna, saj gre za zagotavljanje in zagovarjanje človekovega dostojanstva priseljencev.

Med avdienco za ameriške škofe je sveti oče opozoril na 'sile razdvojevanja znotraj Cerkve, ki v Združenih državah Amerike predstavljajo vedno večjo oviro za njeno delovanje'. Vsi bi si morali močneje prizadevati za enotnost in 'v luči vedno večjih težav sodobnega časa govoriti enoglasno'. Benedikt XVI. upa, da se bo leto vere, ki ga pričenjamo oktobra, dotaknilo tudi ameriških kristjanov. Ob 'hitro napredujočem pešanju tradicionalnih krščanskih vrednot' bi morali Kristusovo resnico oznanjati kot pravi ključ do resnične človekove izpolnitve in do blaginje celotne družbe'.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh