Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež se šali: koleno bom ozdravil s tekilo!

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 17. 05. 2022 / 11:45
Oznake: Cerkev, Papež, Zdravje
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 17.05.2022 / 13:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež se šali: koleno bom ozdravil s tekilo!
Papež se je v javnosti na vozičku prvič pojavil 5. maja letos na splošni avdienci. FOTO: Vatican Media

Papež se šali: koleno bom ozdravil s tekilo!

Papež Frančišek je na vprašanje mehiškega duhovnika, kako je z njegovim zdravjem, duhovito odvrnil, da bi mu prav prišlo malce najljubšega mehiškega »zdravila«.

Sveti oče je med splošno avdienco pred tednom dni vernikom dal zgled, kako tudi ob soočanju s telesno bolečino ohraniti radost duha. Zaradi težav s kolenom je bil med vožnjo s papamobilom po Trgu sv. Petra primoran sedeti, čeprav običajno raje stoje pozdravlja zbrane romarje, in tudi sicer ga vatikanski uslužbenci v zadnjem času na javne dogodke pripeljejo na invalidskem vozičku, saj mu hoja zaradi natrganih kolenskih vezi povzroča precejšnje bolečine.

Vesti o papeževih težavah s kolenom so bile v zadnjih dneh predmet medijskega poročanja po vsem svetu.

Na Trgu sv. Petra je papeža pozdravila tudi skupina novomašnikov iz reda Kristusovih legionarjev in eden izmed njih je Frančiška povprašal po njegovem zdravju: vesti o papeževih težavah s kolenom so bile namreč v zadnjih dneh predmet medijskega poročanja po vsem svetu.

Papež je pojasnil, da je njegovo koleno »zelo muhasto«, nato pa redovnika, potem ko je prepoznal njegov mehiški naglas, vprašal: »Ali veš, kaj potrebujem za svojo nogo?« Ne da bi počakal na odgovor, se je zasmejal in dejal: »Tekilo!«

Mehiški redovnik je papežu obljubil, da mu bo, če ga kdaj obišče v Domu sv. Marte, prinesel steklenico te znamenite mehiške pijače.

Papež se je seveda šalil, jasno pa je, da dobro pozna nekatere mehiške pregovore, sodeč po katerih je tekila (žgana pijača, ki izvira iz Mehike) stvar, ki koristi zdravju in je dobra za soočanje z življenjskimi tegobami. Mehiški redovniki so kratek video posnetek tega zabavnega trenutka nekaj dni pozneje objavili na družbenem omrežju Twitter. Papežev sogovornik je pred tem svetemu očetu še obljubil, da mu bo, če ga kdaj obišče v Domu sv. Marte, prinesel steklenico te znamenite mehiške pijače.

Papež se je na račun tekile že večkrat pošalil. Leta 2016, pred potovanjem v Mehiko, je navdušen duhovnik Frančišku na Trgu sv. Petra zavpil: »Čakamo Vas!«, na kar se je papež odzval z nasmejanim obrazom: »S tekilo ali brez tekile?«

Nalaganje
Nazaj na vrh