Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež še v bolnišnici, nadaljuje rehabilitacijske terapije

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 13. 07. 2021 / 14:22
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.07.2021 / 14:38
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež še v bolnišnici, nadaljuje rehabilitacijske terapije
Rimska klinika Gemelli, kjer se trenutno zdravi papež Frančišek FOTO: Vatican Media

Papež še v bolnišnici, nadaljuje rehabilitacijske terapije

Torkovo sporočilo vatikanskega tiskovnega urada: papež z mislimi pri bolnikih in vseh osebah, ki živijo v ranljivih razmerah.

Papež Frančišek nadaljuje z načrtovanim zdravljenjem in rehabilitacijo po operaciji na debelem črevesu, ki so mu jo v rimski bolnišnici Gemelli opravili 4. julija letos, poroča spletni portal Vatican News. Po navedbah vatikanskega tiskovnega urada je papež v teh dneh z mislimi pri bolnikih in vseh osebah, ki živijo v ranljivih razmerah.

Z nežnostjo se obračajte na svoje bolne brate in sestre v sosednji postelji, s katerimi si delite enako človeško krhkost.

Tiskovni predstavnik Svetega sedeža, Matteo Bruni, je v zadnji izjavi o papeževem zdravstvenem stanju povedal, da »sveti oče nadaljuje z načrtovanim zdravljenjem in rehabilitacijo, kar mu bo omogočilo čim prejšnjo vrnitev v Vatikan«.

V izjavi je še zapisano: »Med številnimi pacienti, ki jih je papež v teh dneh srečal, posebno pozornost namenja vsem, ki so vezani na bolniško posteljo in se ne morejo vrniti domov: naj ta čas živijo kot priložnost, četudi ob tem izkušajo bolečino, da se z nežnostjo obračajo na svoje bolne brate in sestre v sosednji postelji, s katerimi si delijo enako človeško krhkost.«

Natančen datum papeževe vrnitve v Vatikan zaenkrat še ni določen.

Papež se v bolnišnici srečuje z bolniki in osebjem FOTO: Vatican Media

Nalaganje
Nazaj na vrh