Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papežu gre vztrajno na bolje, ostaja v bolnišnici

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 12. 07. 2021 / 14:53
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 12.07.2021 / 14:58
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papežu gre vztrajno na bolje, ostaja v bolnišnici
Papež je včeraj obiskal nekaj bolnikov. ki se zdravijo v isti bolnišnici FOTO: Vatican Media

Papežu gre vztrajno na bolje, ostaja v bolnišnici

Papež Frančišek je zadovoljen po finalnih zmagah Italije na evropskem in Argentine na južnoameriškem prvenstvu minuli konec tedna.

Ali je nogometni navdušenec papež Frančišek finalno tekmo evropskega nogometnega prvenstva spremljal z bolniške postelje? Današnje sporočilo vatikanskega tiskovnega urada glede zdravstvenega stanja svetega očeta o tem molči, tiskovni predstavnik Matteo Bruni pa je ob tem vendarle izpostavil papeževe besede na temo športa iz preteklosti in javnosti sporočil, da papež Frančišek v rimski bolnišnici Gemelli še naprej uspešno okreva.

Le na tak način, ko se soočeni s težavami življenja z upanjem in zaupanjem borimo brez predaje, lahko napredujemo.

Papež je vsekakor dobro obveščen o športnem dogajanju v svoji domovini Argentini in v domovini svojih prednikov Italiji. Kot je še sporočil Bruni, se sveti oče iskreno veseli zmage argentinske in italijanske nogometne reprezentance. Ob zmagi Argentine proti Braziliji na južnoameriškem nogometnem prvenstvu in zmagi Italije proti Angliji na sinočnjem finalu evropskega prvenstva je Frančišek znova izpostavil pomen športa in njegovih vrednot:

»Le na tak način, ko se soočeni s težavami življenja z upanjem in zaupanjem borimo brez predaje, lahko napredujemo,« je vatikanski tiskovni predstavnik navedel papeževe besede.

Sveti oče bo za vsak primer »nekaj dni še ostal v bolnišnici«

Papež je sicer po Brunijevih besedah včeraj preživel miren dan. Tradicionalno opoldansko molitev angelovega češčenja je molil kar z balkona svoje bolniške sobe v 10. nadstropju. Pred tem je obiskal male rakave bolnike in njihove svojce, včeraj popoldne pa je obhajal sveto mašo v zasebni kapeli bolnišnice, skupaj z zdravstvenim osebjem, ki v teh dneh skrbi zanj.

Pooperativni pregledi kažejo, da voditelj Katoliške cerkve po delni odstranitvi črevesja dobro okreva. Za vsak primer bo sveti oče »nekaj dni še ostal v bolnišnici«.

Kupi v trgovini

Akcija
Glukozna revolucija
Zdravje
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh