Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež sklenil molitveni maraton za konec epidemije

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 01. 06. 2021 / 11:36
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 01.06.2021 / 12:22
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež sklenil molitveni maraton za konec epidemije

Papež sklenil molitveni maraton za konec epidemije

V enomesečni molitveni pobudi je sodelovalo 30 Marijinih romarskih središč z vsega sveta.

Papež je sklenil molitveni maraton za konec koronaepidemije FOTO: Vatican Media

S slovesnostjo v Vatikanskih vrtovih je papež Frančišek včeraj sklenil svetovno molitveno pobudo za konec epidemije koronavirusne bolezni. Sveti oče je sinoči slovesno kronal podobo Marije, razvezovalke vozlov, ki mu jo je ob tej priložnosti izročil augsburški škof, Bertram Johannes Meier. Omenjena podoba namreč izvira iz Nemčije, papežu pa je zelo pri srcu še iz obdobja, ko je vodil nadškofijo v Buenos Airesu.

V konkretnem primeru epidemije, ki je v zadnjem letu zajela ves svet, je papež spregovoril o petih vozlih, ki jih moramo zaupati Božji Materi: ranjeni odnosi, osamljenost in brezbrižnost, brezposelnost, naraščanje nasilja, predvsem v domačem krogu, izzivi človeškega napredka in pastoralna oskrba.

V enomesečnem molitvenem maratonu je sodelovalo 30 Marijinih romarskih središč z vsega sveta, med njimi tudi Čenstohova na Poljskem in portugalska Fatima. Vsak dan v mesecu maju so na teh krajih v imenu vesoljne Cerkve molili rožni venec, dogodek pa so v živo predvajali vatikanski mediji. Papež Frančišek je sam slovesno odprl pobudo 1. maja letos v baziliki sv. Petra.


FOTO: Vatican Media

Papež tudi o trpljenju mladih med šolanjem na daljavo

Molitveni namen je bil prošnja za odpravo zdravstvene stiske, ki jo je povzročila koronaepidemija, ter skorajšnje izboljšanje družbenih in gospodarskih posledic epidemije. Ob tem je papež omenil tudi trpljenje otrok in mladih med poučevanjem na daljavo, nasilje v družinah, predvsem do žensk in oseb, ki potrebujejo nenehno nego, pa tudi številne ljudi, ki so v tem času zaradi različnih okoliščin izgubili svojo zaposlitev.

Pobudo je organiziral Papeški svet za pospeševanje nove evangelizacije, ki je med drugim pristojen tudi za romarska središča v vesoljni Cerkvi. Pri molitvi rožnega venca so v zadnjem mesecu dni poleg Čenstohove in Fatime sodelovala še Marijina svetišča Altötting na Bavarskem, Guadelupe v Mehiki, Knock na Irskem, Pompeji ind Loreto v Italiji, Nazaret v Izraelu, Aparecida v Braziliji, Medžugorje v Bosni in Hercegovini, Nagasaki na Japonskem, Banneux v Belgiji in Lujan v Argentini.


FOTO: Vatican Media

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh