Zapri
Iskanje

Papež spodbuja k sodelovanju ob 10. svetovnem srečanju družin

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 20. 06. 2022 / 09:49
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 20.06.2022 / 09:55
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Papež spodbuja k sodelovanju ob 10. svetovnem srečanju družin

Papež spodbuja k sodelovanju ob 10. svetovnem srečanju družin
Logo 10. mednarodnega srečanja družin FOTO: Vatican Media
V Rimu se v sredo začenja deseto svetovno srečanje družin, na kar je v svojem nagovoru med včerajšnjo opoldansko molitvijo angelovega češčenja v Vatikanu spomnil tudi papež Frančišek.

Papež se je z okna apostolske palače zahvalil »škofom, župnikom in vsem, ki skrbijo za družinsko pastoralo, in so družine povabili k trenutkom premišljevanja in praznovanju svetovnega srečanja družin«. Predvsem pa se je zahvalil »parom in družinam, ki bodo pričevali o družinski ljubezni kot poklicanosti in poti svetosti« ter jim zaželel uspešno delo.

Vzporedno s srečanjem v italijanski prestolnici so škofije in druga občestva po vsem svetu povabljeni, da v tem času pripravijo pastoralne ponudbe za družine.

Petdnevno srečanje z naslovom »Družinska ljubezen: poklicanost in pot svetosti« prirejajo v Rimu, na različne načine pa ga bodo obhajale tudi krajevne Cerkve. Vzporedno s srečanjem v italijanski prestolnici so namreč škofije in druga občestva po vsem svetu povabljeni, da v tem času pripravijo pastoralne ponudbe za družine, možna pa bo tudi neposredna video povezava z dogajanjem v italijanski prestolnici, kjer se bodo zbrali družine in duhovniki iz okoli 120 držav. Na srečanju pričakujejo tudi udeležence iz Ukrajine.

 Avtor uradne podobe svetovnega srečanja družin 2022 je p. Marko Ivan Rupnik. FOTO: Vatican Media

Udeleženci srečanja naj bi imeli predvsem možnost za vzpostavljanje medsebojnih stikov in izmenjavo izkušenj; »jedro celotne prireditve« seveda predstavljajo družine. Osrednji poudarek srečanja bo na pastoralni oskrbi družin s strani duhovnikov, tematsko pa bodo udeleženci med drugim razpravljali o dialogu med mladimi in ostarelimi v Cerkvi in družini, o izzivih v dobi digitalizacije, ljubezni in spolnosti ter migracijah.

Leto družine se je začelo 19. marca 2021, sklenilo pa se bo s svetovnim srečanjem družin v Rimu med 22. in 26. junijem 2022.

Papež Frančišek se bo udeležil slovesnosti ob odprtju srečanja v sredo zvečer, v soboto pa naj bi obhajal slovesno bogoslužje. Svetovno srečanje družine je del tematskega leta, ki ga je papež oznanil ob peti obletnici apostolske spodbude Radost ljubezni. Leto družine se je začelo 19. marca 2021, sklenilo pa se bo s svetovnim srečanjem družin v Rimu med 22. in 26. junijem 2022.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh