Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež sprejel bavarske nogometaše

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 23. 10. 2014 / 09:07
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:17
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež sprejel bavarske nogometaše

Münchenčani so v tekmi Lige prvakov z izidom 7:1 premagali rimsko moštvo.

Papež Frančišek se je včeraj srečal s člani znamenitega nemškega nogometnega moštva Bayern iz Münchna. Fantje so v Rim pripotovali na tekmo Lige prvakov, v kateri so se minuli torek zvečer pomerili s kolegi iz rimskega moštva A.S. Roma. Gostitelje so premagali s precejšnjo razliko sedmih golov proti enemu. Nemški nogometaši so se s svetim očetom srečali v Domu sv. Marte pred včerajšnjo splošno avdienco. Kot je povedal izvršni direktor bavarskega kluba Karl Heinz Rummenigge, je bilo srečanje s Frančiškom za fante »velika čast«.



Rummenigge je papežu podaril nogometno žogo s podpisi vseh igralcev, kar naj bi simbolno predstavljalo prijateljsko tekmo, ki naj bi jo odigrali v prihodnjem letu. Iz prihodkov tekme bo klub podaril milijon evrov svetemu očetu, ta pa bo denar uporabil v dobrodelne namene »v pomoč ljudem v stiski, kjer koli na svetu že so, in ne glede na njihovo veroizpoved«.

Kapetan nemškega kluba Philipp Lahm in Manuel Neuer sta papežu podarila uokvirjen dres svoje ekipe s podpisi vseh nogometašev ter s številko ena in papeževim imenom »Franziskus«. Papež je vsakemu igralcu podaril rožni venec.

Papež Frančišek, znan po svoji ljubezni do nogometa, je moštvu čestital ob zmagi, tekmo pa označil za »enkratno«. »Nogomet je dober in zdrav, pa tudi odličen zgled ekipnega športa za otroke«, je v pogovoru z nemškimi nogometaši dejal sveti oče.

Vir: Radio Vatican
Foto: RV / EPA

Nalaganje
Nazaj na vrh