Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež sprejel ekumensko delegacijo finske Luteranske cerkve

Objava: 19. 01. 2010 / 08:28
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež sprejel ekumensko delegacijo finske Luteranske cerkve

Ob začetku molitvene osmine za edinost kristjanov je Benedikt XVI. izrazil upanje, da bi med različnimi krščanskimi Cerkvami in cerkvenimi skupnostmi vladalo bratstvo

Papež Benedikt XVI. je včeraj, na dan, ko se je začela 82. molitvena osmina za edinost med kristjani, v Vatikanu sprejel ekumensko delegacijo finske Luteranske cerkve, ki se je pri svetem očetu ob prazniku svetega Henrika mudila že petindvajsetič. Kot so poročali pri vatikanskem radiu, je Benedikt XVI. ob srečanju izrazil upanje, da bi med različnimi krščanskimi Cerkvami in cerkvenimi skupnostmi, ki jih predstavlja finska ekumenska delegacija Luteranske cerkve, vladalo bratstvo.

Ob tem je spomnil, kako vzhodna in zahodna Cerkev na Finskem živita in delujeta v skupnosti. To je razlog za obžalovanje težav v preteklosti, obenem pa spodbuda za še večje prizadevanje za medsebojno razumevanje in spravo, da bi bratsko prijateljstvo in dialog med njima cvetelo v popolnosti in vidni edinosti v Jezusu Kristusu, je poudaril papež. Ko je govoril o sodelovanju med katoliško in luteransko Cerkvijo na Finskem, je izrazil zadovoljstvo in njun dialog označil kot znamenje spoštovanja do Petrovega naslednika, pristne vere in želje po edinosti.

Letošnja molitvena osmina za edinost kristjanov poteka od 18. do 25. januarja pod geslom ‘Vi ste priče teh reči’ (Lk 24,48), njen namen pa je približati različne krščanske tradicije, obrede in običaje med seboj, tako na bogoslužni kot tudi na pastoralni in teološki ravni. Pobuda, da kristjani med 18. in 25. januarjem obhajajo molitveno osmino za edinost, je stara že več kot sto let. Prvič jo je leta 1908 obhajal anglikanski duhovnik Paul Wattson.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh