Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež sprejel nemške nogometaše

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 03. 08. 2017 / 07:07
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:37
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež sprejel nemške nogometaše

Ob koncu splošne avdience pa so Frančiška presenetili tenorist Andrea Bocelli in otroški zbor s Haitija.

Papež Frančišek je pred včerajšnjo splošno avdienco zasebno sprejel nemškega prvoligaša, nogometni klub Borussia Mönchengladbach. Med srečanjem je enajsterico pohvalil kot »ekipo po meri človeka«, saj so tako igralci kot njihovi navijači naklonjeni družinam. Sveti oče je izpostavil tudi pobude kluba za spodbujanje mladih in predvsem za pomoč vsem tistim, ki sicer ne bi imeli možnosti za izobraževanje.



V kratkem nagovoru se jim je zahvalil za prijateljstvo, ki se je v preteklih letih razvilo med njihovim moštvom in športnim združenjem Vatikanski uslužbenci preko različnih tekem v Mönchengladbachu in Rimu. Papež je nogometaše povabil, naj si še naprej prizadevajo biti športniki dobrega in miru, ki ju današnji svet tako zelo potrebuje.

Ob koncu splošne avdience v dvorani Pavla VI. pa je svetega očeta čakalo prijetno presenečenje – nastop priznanega italijanskega tenorista Andree Bocellija z zborom 60 otrok z najrevnejših območij Haitija. Zbor po imenu »Glasovi Haitija« je z Bocellijem zapel tri pesmi, vključno s priljubljenima »O, nepričakovani dar« in »Ave Maria«. Po nastopu je sveti oče mlade pevce in slovitega tenorista prisrčno pozdravil.



Zbor »Glasovi Haitija« je trenutno na dvotedenski turneji po Evropi. Otroci v starosti med 9 in 15 let prihajajo z najrevnejših območij Haitija okoli prestolnice Port-au-Prince. Poleg Rima so se v Italiji ustavili še v Pisi, Firencah in Lajaticu, rojstnem mestu Andree Bocellija.

Zborovski projekt »otrokom in mladim s Haitija, ki živijo v izjemno težkih pogojih, nudi priložnost, da razvijajo svojo nadarjenost zahvaljujoč strokovni vadbi, ob tem pa se jim odpirajo možnosti, ki so za njihovo prihodnost zelo dragocene«, je zapisano v predstavitvi. »Glasovi Haitija« je projekt Sklada Andree Bocellija, poleg zbora pa ustanova na Haitiju tamkajšnje otroke na tridesetih šolah uvaja v svet glasbe.

Vir: Kathpress / Radio Vatikan / CNA
Foto: RV / AFP / CNA

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh