Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež sprejel nogometaše svojega najljubšega kluba

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 20. 12. 2013 / 11:19
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež sprejel nogometaše svojega najljubšega kluba

Nogometni klub San Lorenzo iz Buenos Airesa je Frančišku izročil svoj pravkar osvojeni pokal argentinskega jesenskega prvenstva.

Papež Frančišek se je ta teden srečal z igralci svojega najljubšega nogometnega kluba in novega argentinskega prvaka jesenskega prvenstva San Lorenzo iz Buenos Airesa. »Pozdravljam ekipo San Lorenza, ki je osvojila argentinski pokal in z njim pripotovala v Vatikan«, je sveti oče dejal med sredino splošno avdienco na Trgu sv. Petra v Vatikanu med glasnim vzklikanjem romarjev iz Latinske Amerike.

Po končani avdienci je Frančišek na tribuni pred Petrovo baziliko sprejel trenerja, predsednika in nekaj igralcev ekipe »Club Atletico San Lorenzo de Almagro«, ki so že med avdienco sedeli na sedežih v prvi vrsti. Nogometaši so papežu izročili dres v barvah kluba, rdeči in modri, z napisom »prvak Frančišek«, pa tudi pravkar osvojeni pokal. »Ste pa res neustrašni, fantje, hvala, da ste prišli«, naj bi vidno vzradoščen komentiral papež Frančišek, ki je navdušen podpornik kluba že vse od svojega otroštva. Od leta 2008, ko je bil še nadškof v argentinski prestolnici, je tudi njihov častni član.

V Domu sv. Marte si je papež za srečanje z nogometaši vzel približno pol ure časa, kot so po srečanju na tiskovni konferenci sporočili predstavniki kluba. Ob tem je gostom pripovedoval ankdote iz svojega otroštva in družine ter jim zaupal, da kljub številnim nalogam na papeškem položaju ni izgubil svojega notranjega miru. Rojakom je skušal malce obrzdati upanje na skorajšnji obisk domovine: sveti oče naj bi v Argentino potoval šele leta 2016.

Poleg pokala - kot je poudaril vodja kluba Matias Lammens, gre za izvirnik in ne repliko – in klubskega dresa je papež v dar prejel še sliko nogometaša Reneja Pontonija, ki je za San Lorenzo igral med leti 1945 in 1948 in nato še leta 1954, ter rokavice vratarja Sebastiana Torrica, prav tako gosta na avdienci, ki so za klub prav posebnega pomena: med odločilno tekmo minulo nedeljo so vratarju pripomogle do zmage v pokalu.

Sveti oče se je svojim obiskovalcem oddolžil z Marijino podobo, ki bo po navedbah klubskih funkcionarjev odslej krasila njihov stadion v Buenos Airesu.





Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh