Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež sprejel vodstvo Škofovske konference ZDA

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 12. 10. 2021 / 09:03
Oznake: Cerkev, Papež, Svet, Škof
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 12.10.2021 / 09:11
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež sprejel vodstvo Škofovske konference ZDA
Predsednik Škofovske konference ZDA, nadškof Jose Gomez iz Los Angelesa FOTO: Vatican Media

Papež sprejel vodstvo Škofovske konference ZDA

Papež Frančišek je včeraj v avdienco sprejel predsedstvo Škofovske konference Združenih držav Amerike.

Po navedbah iz Vatikana so se srečanja udeležili predsednik konference, nadškof Jose Gomez iz Los Angelesa, njegov namestnik, nadškof Allen Vigneron iz Detroita, in glavni tajnik Michael Fuller. O vsebini pogovorov med papežem in ameriškimi škofi Vatikan zaenkrat ne poroča. Predsedstvo Škofovske konference ZDA običajno Vatikan obišče oktobra vsako leto, preden se celotna konferenca novembra sreča na rednem jesenskem zasedanju tega delovnega telesa.

Predsedstvo Škofovske konference ZDA običajno Vatikan obišče oktobra vsako leto.

Po mnenju opazovalcev so škofje s papežem med drugim spregovorili o sporu znotraj škofovske konference glede podeljevanja zakramenta svetega obhajila katoliškim politikom, ki podpirajo liberalno politiko na področju splava, je poročal avstrijski Kathpress.

Cerkveni dostojanstveniki bi lahko razpravljali tudi o podnebnem vrhu, ki bo novembra zasedal v škotskem Glasgowu, v pripravah na omenjeni vrh je Rim in Vatikan v teh dneh obiskala tudi predsednica predstavniškega doma Kongresa Združenih držav Amerike, Nancy Pelosi. Poleg tega bi lahko spregovorili tudi o udeležbi ameriškega predsednika Joeja Bidna na vrhu G20 konec oktobra v Rimu. Ali bo papež Frančišek ob tej priložnosti predsednika Bidna sprejel v avdienco, zaenkrat še ni jasno. Niti Bela hiša niti Vatikan tega še nista potrdila.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh