Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež suspendiral škofa v Trapaniju

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 22. 05. 2012 / 08:06
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež suspendiral škofa v Trapaniju

V siciljanski škofiji naj bi izginilo milijon evrov iz različnih skladov.

Papež Benedikt XVI. je oseminšestdesetletnega Francesca Miccicho, škofa v Trapaniju na Siciliji, razrešil škofovskih dolžnosti. Začasno vodenje škofije je sveti oče zaupal devetinsedemdesetletnemu upokojenemu nadškofu iz Pise Alessandru Plottiju. Podrobnejše razlage v Vatikanu niso navedli. Vzrok za kadrovske spremembe naj bi bile nepravilnosti pri upravljanju škofijskih finančnih sredstev.

Junija 2011 je Vatikan odredil vizitacijo škofijske uprave v Trapaniju. Izpeljal jo je škof Domenico Mogavero iz Mazare del Vallo v sodelovanju s tamkajšnjim državnim tožilstvom. V ozadju so bili očitno primankljaji, po navedbah naj bi jih bilo za okoli milijon evrov, v dveh skladih, ki ju je upravljala škofija.

Škof Micciche, rojen 16. junija 1943 v bližini Monreala na Siciliji, je duhovniško posvečenje prejel leta 1967, škofovsko pa leta 1989. Najprej je deloval kot pomožni škof v nadškofiji Messina. Od leta 1998 je vodil škofijo Trapani na skrajnem zahodu Sicilije. Nadškof Plotti, ki škofijo trenutno vodi na ravni apostolskega upravitelja in je neposredno odgovoren Vatikanu, je med leti 1986 in 2008 vodil nadškofijo v Pisi.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh