Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež tudi na Instagramu

Za vas piše:
STA
Objava: 16. 03. 2016 / 13:20
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:28
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež tudi na Instagramu

V soboto, 19. marca, bo papež Frančišek odprl račun na družbenem omrežju Instagram.

Znano je že, da ima papež Frančišek pod imenom Pontifex odprt račun na twitterju. Od sobote, 19. marca, pa ga bo imel tudi na družbenem omrežju Instagram. Fotografije bo objavljal pod imenom Franciscus. Datum začetka objavljanja je izbral papež sam in je simboličen. 19. marca pred tremi leti se je namreč uradno začel njegov pontifikat.

Papež Frančišek se je 26. februarja srečal z ustanoviteljem in direktorjem Instagrama Kevinom Systromom, s katerim sta govorila o moči fotografij kot instrumentu za poenotenje ljudi, ki prihajajo iz različnih kultur in govorijo različne jezike.

Novico so potrdili danes, 16. marca, v Vatikanu, kjer je tiskovni predstavnik vatikanskega sekretariata za komuniciranje Dario Vigano poveda, da se je z imenovanjem argentinskega kardinala Jorgeja Maria Bergoglia za papeža spremenila tudi strategija komuniciranja v Vatikanu, zato prisotnost svetega očeta na Instagramu ni presenečenje. Cerkev z navzočnostjo na družbenih omrežjih širi svoja sporočila med katolike in nekatolike, približati pa se želi predvsem mlajšim generacijam, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Sicer papež Frančišek ni prvi, ki je spoznal pomembnost prisotnosti na družbenih omrežjih. Pred njim se je twitterju pridružil tudi njegov predhodnik Benedikt XVI. Sveti oče tvita v devetih različnih jezikih in ima okoli 30 milijonov sledilcev. Leta 2014 je Založba Družina izbor njegovih tvitov izdala v knjižici Tviti papeža Frančiška. Svoj prvi tvit je objavil le štiri dni po izvolitvi: "Dragi prijatelji, iz vsega srca se vam zahvaljujem in vas prosim, da še naprej molite zame."

Povzeto po STA, arhiv Družine

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh