Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež v bolnišnici Gemelli dobro prestal operacijo

Objava: 25. 02. 2005 / 11:55
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež v bolnišnici Gemelli dobro prestal operacijo

Papeža Janeza Pavla II. so v četrtek, 24. februarja, dopoldne zaradi ponovljene gripe in oteženega dihanja znova prepeljali v rimsko bolnišnico Gemelli.

Papeža Janeza Pavla II. so v četrtek, 24. februarja, dopoldne zaradi ponovljene gripe in oteženega dihanja znova prepeljali v rimsko bolnišnico Gemelli. Dopoldanski konzistorij, na katerem so povedali imena petih blaženih, ki bodo 23. oktobra razglašeni za svetnike, je namesto njega vodil kardinal državni tajnik Angelo Sodano.

Zvečer so papeža operirali. Operativni poseg, ki mu je olajšal dihanje, se strokovno imenuje traheotomija. Papež ga je dobro prestal, noč je prebil v svoji bolniški sobi. Pri operaciji je bilo navzočih sedem zdravnikov iz različnih italijanskih bolnišnic, med njimi tudi papežev osebni zdravnik dr. Renato Bozzonetti.
Traheotomija je nujen operativni poseg pri človeku, ki mu grozi zadušitev. Te vrste operacija - vrez pod adamovim jabolkom - je po indijskem izročilu znana že 4000 let in velja za enega najstarejših kirurških posegov. Opisujejo ga že znani antični zdravniki. Umrljivost pacientov je bila do 20. stoletja razmeroma visoka.

Predstavniki Cerkva po vsem svetu vabijo vernike k molitvi za papeževo zdravje. Poljake je k temu še posebej povabil tiskovni predstavnik poljske škofovske konference Jozef Kloch.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh