Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež še naprej dobro okreva, kaj bo z nedeljskim angelusom?

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 10. 06. 2023 / 10:16
Oznake: Cerkev, Papež, Zdravje
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 10.06.2023 / 17:48
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež še naprej dobro okreva, kaj bo z nedeljskim angelusom?
Mali onkološki bolniki papežu želijo čim prejšnje okrevanje po operaciji. FOTO: Vatican Media

Papež še naprej dobro okreva, kaj bo z nedeljskim angelusom?

Papež Frančišek po sredinem operativnem posegu, laparotomiji in plastični operaciji trebušne stene, še naprej dobro okreva, so davi sporočili z vatikanskega tiskovnega urada.

Sveti oče je minulo noč, že tretjo na polikliniki Gemelli, preživel dobro, njegovo okrevanje se nadaljuje po pričakovanjih, poroča spletni portal Vatican News. Papež nima povišane temperature, vrednosti krvnega tlaka so normalne, nima več infuzije in uživa poltekočo hrano. Tudi krvna slika in rentgenska slika prsnega koša sta dobri.

Papež je včeraj popoldne čas posvetil molitvi in delovnim obveznostim, zvečer je prejel evharistijo.

Včeraj popoldne je čas posvetil molitvi in delovnim obveznostim, zvečer je prejel evharistijo. Zdravniki so papežu naročili pazljivo okrevanje in veliko počitka, saj čim manjša obremenitev trebušne stene omogoča boljše in hitrejše celjenje, je v izjavi za javnost pojasnil papežev kirurg Sergio Alfieri.

Papež Frančišek bo tokrat tradicionalni nedeljski angelus opoldne molil zasebno in ne z okna svoje bolniške sobe.

Po navodilih zdravstvenega osebja, pa tudi sodeč po običajni pooperativni praksi pri operacijah, kakršno je prestal sveti oče, bo voditelj Katoliške cerkve tradicionalni nedeljski angelus opoldne molil zasebno in ne z okna svoje bolniške sobe. Ob tem se bo z naklonjenostjo in hvaležnostjo povezal z verniki, ki ga želijo spremljati, kjer koli že bodo, so po navedbah radia Vatikan sporočili s tamkajšnjega tiskovnega urada.

Otroci, ki so na zdravljenju v bolnišnici Gemelli, so papežu poslali pismo in risbe. FOTO: Vatican Media

Papež Frančišek je globoko ganjen nad številnimi sporočili, ki jih še vedno prejema v času bivanja v bolnišnici: svoje misli in zahvalo posebej namenja otrokom, ki so trenutno prav tako v bolnišnici, hvaležen za naklonjenost in ljubezen, ki ju je prejel prek njihovih risb in sporočil. Malim bolnikom, pa tudi zdravstvenemu osebju, medicinskim sestram, socialno-zdravstvenim delavcem in duhovnim pomočnikom, ki se vsak dan osebno srečujejo z bolečino ter lajšajo njeno breme, izraža hvaležnost za njihovo bližino in molitve.

»S teboj ... VEDNO«: sporočilo otrok z onkološkega oddelka bolnišnice Gemelli. FOTO: Vatican Media

Papeževo okrevanje najmanj do 18. junija

Že na dan papeževe operacije je bil objavljen tudi podatek, da bo sveti oče redno delo po operativnem posegu začel najprej 18. junija. V sporočilu italijanske škofije Teramo-Atri je namreč pisalo, da je prefektura papeške hiše odpovedala zasebno avdienco za teramskega škofa Lorenza Leuzzija, načrtovano za 17. junij, s pojasnilom, da je papež »iz zdravstvenih razlogov« odpovedal vse termine avdienc do 18. junija.

Podoba papeža Frančiška na steni rimske bolnišnice Gemelli. FOTO: Vatican Media

Nalaganje
Nazaj na vrh