Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež: Vatikanski muzeji spodbujajo dialog z religijami

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 29. 10. 2012 / 08:21
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež: Vatikanski muzeji spodbujajo dialog z religijami

Vatikanski muzeji z okoli petimi milijoni obiskovalcev letno sodijo med najbolj obiskane umetniške zbirke na svetu.

Vatikanski muzeji so po besedah papeža Benedikta XVI. za številne obiskovalce Rima najganljivejši stik s Cerkvijo in papeštvom. So nekakšna ‘velika prispodoba’, s pomočjo katere Petrovi nasledniki nagovarjajo ljudi različnih religij in kultur z vseh delov sveta, je dejal Benedikt XVI. minuli teden v Vatikanu. Posebej primerni so za spoznavanje krščanske vere, meni sveti oče. Vatikanski muzeji z okoli petimi milijoni obiskovalcev letno sodijo med najbolj obiskane umetniške zbirke na svetu.

Benedikt XVI. je svoja opažanja izrazil ob ogledu predpremiere filma z naslovom ‘Umetnost in vera - Via Pulchritudinis’ v vatikanski dvorani Pavla VI. Sedemdesetminutni dokumentarec o krščanskem Rimu je skupna produkcija Vatikanskih muzejev, governatorata Vatikanske države in poljske televizijske hiše TBA. Film v štirih jezikih je na voljo v Vatikanskih muzejih.

Papež je ob tem ponovno izpostavil nujnost obnavljanja dialoga med sodobno umetnostjo in katoliško Cerkvijo. Ta vidik filma mu je bil posebej všeč, je dejal v kasnejšem nagovoru. Oddelek za sodobno versko umetnost v Vatikanskih muzejih dokazuje, kako rodoviten je lahko tovrsten dialog.

Foto: Wikipedia

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh