Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež: vera v Jezusa Kristusa je zastonjski dar

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 18. 08. 2021 / 15:09
Oznake: Cerkev, Papež
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 18.08.2021 / 15:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež: vera v Jezusa Kristusa je zastonjski dar
Papež: ker smo Božji otroci in živimo v ljubezni, ne potrebujemo več postave in zapovedi kot nečesa absolutnega FOTO: Vatican Media

Papež: vera v Jezusa Kristusa je zastonjski dar

Papež Frančišek je pri katehezi med današnjo splošno avdienco govoril o vlogi postave, o čemer uči apostol Pavel v Pismu Galačanom.

Kot poroča Radio Vatikan, je papež pojasnil, da smo Božji otroci in živimo v ljubezni, zato ne potrebujemo več postave in zapovedi kot nečesa absolutnega; po njegovih besedah se namreč zgodovina odrešenja z Jezusovim prihodom zgodovina razdeli na prej in potem, s tem pa se spremeni tudi vloga postave. Kristjanov ne opravičuje več postava, temveč vera v Jezusa Kristusa.

FOTO: Vatican Media

Tako je učil tudi sveti Pavel: kot »otroci obljube« smo poklicani k prizadevnemu življenjskemu slogu v svobodi evangelija. Postava sicer obstaja, je dejal sveti oče, vendar na drug način.

Vera v Sina Božjega je vir odrešenja.

Vera v Sina Božjega je vir odrešenja. V Jezusu Kristusu smo opravičeni, opravičeni iz zastonjskosti vere vanj. Postava pa je po papeževih besedah kakor vzgojiteljica, ki nas vodi k Jezusu, varuje nas pred nevarnostmi in pazi na nas, da se ne bi neprimerno vedli.

Postava je bila pravzaprav dejanje velikodušnosti Boga do njegovega ljudstva, saj ga je varovala pred poganstvom. Zapovedi še vedno ostajajo, vendar nas ne opravičujejo. Opravičuje nas Jezus Kristus, naš zastonjski dar. Vrednost vere je, da prejmemo Jezusa. Zapovedi moramo spoštovati, je spomnil papež, vendar zgolj kot pomoč pri srečanju z Jezusom Kristusom.

FOTO: Vatican Media

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh