Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež: zadnja splošna avdienca pred poletnim premorom [VIDEO]

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 28. 06. 2023 / 12:31
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 28.06.2023 / 13:44
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež: zadnja splošna avdienca pred poletnim premorom [VIDEO]
Papež Frančišek se za mesec julij poslavlja od romarjev. FOTO: Vatican Media

Papež: zadnja splošna avdienca pred poletnim premorom [VIDEO]

Papež Frančišek je imel danes še zadnjo splošno avdienco pred poletnim premorom.

Pred več tisoč verniki na Trgu sv. Petra je spregovoril o avstralski svetnici Mary MacKillop (1842-1909), ki je odpirala šole, skrbela za uboge in ustanovila Kongregacijo sester svetega Jožefa Srca Jezusovega. Papež je spomnil tudi na vojno v Ukrajini, poroča avstrijski Kathpress. »V Ukrajini je veliko trpljenja, tega ne smemo pozabiti,« je dejal sveti oče in v molitvi izrazil željo, da bi apostola Peter in Pavel Ukrajini prinesla mir.

Papež v molitvi. FOTO: Vatican Media

Papež se je na svoji prvi splošni avdienci po daljšem bivanju v bolnišnici zdel čil in pri močeh. Zahvalil se je romarjem, ki so kljub poletni vročini prišli na Trg sv. Petra, in jih, kot običajno, prosil, naj zanj molijo. Ob koncu avdience je dlje časa preživel v živahnem pogovoru z več škofi, ki so ga po avdienci osebno pozdravili.

V mesecu juliju papež tako kot v preteklih letih ne bo imel splošnih avdienc.

V mesecu juliju papež tako kot v preteklih letih ne bo imel splošnih avdienc. Prva po poletnem premoru bo na programu znova 9. avgusta. Prejšnjo sredo je bila splošna avdienca odpovedana, ker so Frančiška le nekaj dni prej odpustili s klinike Gemelli v Rimu, kjer je prestal operacijo trebušne kile.


Naj Peter in Pavel prineseta mir v Ukrajino

Ob koncu splošne avdience je Frančišek spomnil, da jutri obhajamo slovesnost svetih apostolov Petra in Pavla: njuni priprošnji zaupamo »dragi ukrajinski narod, da bi kmalu našel mir«. V Ukrajini je medtem na obisku papežev »socialni delavec« kardinal Konrad Krajewski, ki v imenu svetega očeta tamkajšnjim prebivalcem nudi nujno potrebno materialno pomoč in duhovno podporo.

Med romarji na Trgu sv. Petra. FOTO: Vatican Media

»V Ukrajini je toliko trpljenja, ne pozabimo nanj,« je poudaril papež ob koncu današnje avdience. V luči jutrišnjega praznika zavetnikov rimske škofije sv. Petra in Pavla je dejal, da bi morala zgled in varstvo teh dveh apostolov podpirati vsakega izmed nas pri hoji za Kristusom. Papež Frančišek na vseh javnih avdiencah od izbruha vojne februarja 2022 spominja na vojno v »mučeniški Ukrajini« in prosi molitve za vse, ki jih je prizadela ruska agresija.

Pozdrav svetemu očetu. FOTO: Vatican Media

Nalaganje
Nazaj na vrh