Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež Frančišek zapustil bolnišnico Gemelli

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 16. 06. 2023 / 10:08
Oznake: Papež, Svet, Zdravje
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 16.06.2023 / 12:10
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež Frančišek zapustil bolnišnico Gemelli
Ko je zapuščal bolnišnico, je papež Frančišek pozdravil zbrane, ki so ga čakali pred kliniko. FOTO: Vatican Media

Papež Frančišek zapustil bolnišnico Gemelli

Svetega očeta so, kot so napovedali, v petek zjutraj odpustili iz rimske bolnišnice Gemelli. Papež se je tako vrnil v Vatikan, potem ko je 7. junija prestal operacijo kile.

Da bo papež Frančišek danes zapustil omenjeno rimsko kliniko, je že v četrtek napovedal vatikanski tiskovni predstavnik Matteo Bruni, ki je v dosedanjih izjavah redno poročal o zdravstvenem stanju papeža, v katerih je dejal, da se njegovo počutje postopno izboljšuje.

Vračanje v normalnost

Po operaciji, 7. junija, je papežev kirurg, profesor Sergio Alfieri, predstavnikom sedme sile povedal, da ni bilo nobenih zapletov. Napovedal je, da bo papež sčasoma lahko nadaljeval potovanja in svoje običajne dejavnosti, vendar ne sme dvigovati težkih predmetov. Zaradi operacije in poznejšega okrevanja so papeževe avdience prekinili do nedelje, 18. junija. Kot je znano, se papež namerava avgusta udeležiti svetovnega srečanja mladih, ki bo v začetku avgusta na Portugalskem, med 31. avgustom in 4. septembrom pa naj bi obiskal Mongolijo.

Papež se je po odhodu iz bolnišnice odpravil v baziliko Marije Snežne in se ji priporočil v molitvi. FOTO: Vatican Media

Zahvala zdravstvenemu osebju

Kot smo poročali, je papež v četrtek zjutraj ponovno obiskal otroški oddelek za raka v bolnišnici. To je storil že med svojim zadnjim bivanjem v bolnišnici pred velikim tednom zaradi bronhitisa. Med bivanjem se je sveti oče po navedbah portala Vatican News zahvalil vsemu zdravstvenemu osebju za njihovo strokovnost in trud, »da bi lajšali trpljenje drugih, ne samo z zdravili, ampak tudi z nežnostjo in človečnostjo«.

Univerzitetna poliklinika Agostino Gemelli, največja bolnišnica v Rimu, je učna bolnišnica medicinske fakultete Katoliške univerze.

Bolnišnica je dobila ime po frančiškanu patru Agostinu Gemelliju, zdravniku in psihologu, ki je bil tudi ustanovitelj in prvi rektor univerze.


Nalaganje
Nazaj na vrh