Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež v petek zapušča bolnišnico

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 15. 06. 2023 / 14:24
Oznake: Cerkev, Papež, Zdravje
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.06.2023 / 15:03
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež v petek zapušča bolnišnico
Papež je današnji dopoldan posvetil obiskom v bolnišnici. FOTO: Vatican Media

Papež v petek zapušča bolnišnico

Papež Frančišek naj bi jutri zjutraj zapustil rimsko kliniko Gemelli in se vrnil v Vatikan.

Vatikanski tiskovni predstavnik Matteo Bruni je v današnji izjavi za javnost povedal: »Zdravniško osebje poroča, da je papež Frančišek ponoči dobro počival. Klinično zdravljenje poteka normalno. Rezultati krvnih preiskav so v mejah normale.« Kot še poroča spletni portali Vatican News, je sveti oče sinoči večerjal skupaj z osebjem, ki mu pomaga v času bivanja v bolnišnici.

Papež med malimi onkološkimi bolniki. FOTO: Vatican Media

»Danes zjutraj je papež v znak hvaležnosti sprejel celotno operacijsko ekipo, ki jo sestavljajo medicinsko osebje, medicinske sestre, socialni in zdravstveni delavci ter pomožno osebje,« je še dodal Bruni. Nato se je srečal s škofom Claudiom Giuliodorijem, ki je pristojen za duhovno oskrbo na kliniki Gemelli, ter s predstavniki vodstva klinike.

Mali bolniki so papežu v zadnjih dneh izrazili svojo naklonjenost s številnimi pismi, risbami in željami za čimprejšnje okrevanje.

Obisk malih onkoloških bolnikov

Na koncu je papež obiskal še oddelek otroške onkologije in otroške nevrokirurgije, kjer skrbijo za male bolnike, ki so papežu v zadnjih dneh izrazili svojo naklonjenost s številnimi pismi, risbami in željami za čimprejšnje okrevanje, je povedal Bruni.

Papež Frančišek je rad med ljudmi. FOTO: Vatican Media

Papež Frančišek »je začutil bolečino teh otrok, ki skupaj s svojimi materami in očeti vsak dan na svojih ramenih nosijo trpljenje križa«. Vsakemu izmed njih je podaril rožni venec in knjigo. V pozdravu navzočim se je zahvalil zdravstvenemu osebju klinike za njihovo strokovnost in prizadevanje, »da bi olajšali trpljenje drugih, ne le z zdravili, ampak tudi z nežnostjo in človečnostjo«.

Kupi v trgovini

Molitvenik papeža Frančiška
Molitveniki
5,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh