Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež zaključil knjigo o Jezusu

Objava: 21. 01. 2010 / 08:21
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež zaključil knjigo o Jezusu

Po navedbah vatikanskega dnevnika je drugi del knjige o Jezusu pripravljen na izdajo

Papež Benedikt XVI. je po navedbah vatikanskega dnevnika ‘L’Osservatore Romano’ zaključil s pisanjem drugega dela knjige o Jezusu. Pri časopisu se sklicujejo na izjave judovskega učenjaka Jacoba Neusnerja, ki ga je sveti oče minuli ponedeljek sprejel v Vatikanu na zasebni avdienci.

Neusner je dvajsetminutni pogovor s svetim očetom označil kot ‘velik dar’ in dodal, da je šlo pri tem za ‘prijetno srečanje dveh učenih mož’. Novinarju vatikanskega dnevnika je povedal, kako sta s papežem govorila o svojih knjigah, papež pa naj bi svojemu sogovorniku zaupal, da je že zaključil s pisanjem drugega dela knjige o Jezusu.

Sedeminsedemdesetletni ameriški rabin je avtor številnih knjig o judovstvu, ki jih sveti oče prav posebej ceni. Svoje življenje je posvetil preučevanju judovstva, predvsem v odnosu do krščanstva in islama. Leta 1993 je izšlo njegovo delo z naslovom ‘Rabinovi pogovori z Jezusom’, ki ga je takrat še kardinal Ratzinger označil za ‘najpomembnejši prispevek zadnjega desetletja k judovsko-krščanskemu dialogu’. To oceno je rabin Neusner objavil na notranji strani knjižnega ovitka.

Prvi del papeževe knjige o Jezusu z naslovom ‘Jezus iz Nazareta’ je izšel aprila 2007. Sveti oče v njej piše o podobi Jezusa v evangelijih, pri čemer nasprotuje nekaterim Neusnerjevim tezam. V drugem delu naj bi obravnaval Jezusovo otroštvo, trpljenje, smrt in vstajenje.

Na fotografiji: rabin Neusner in Benedikt XVI.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh