Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež: že nekaj dni lahko hodim [VIDEO]

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 29. 06. 2022 / 11:20
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.06.2022 / 11:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež: že nekaj dni lahko hodim [VIDEO]
Papež se je s pomočjo palice sprehodil po knjižnici apostolske palače. FOTO: Vatican Media

Papež: že nekaj dni lahko hodim [VIDEO]

Papež Frančišek očitno napreduje pri zdravljenju težav s kolenom: »Že tri dni lahko spet hodim,« je dejal na nedavnem srečanju z brazilskimi škofi, pomahal svojim gostom in se s pomočjo palice sprehodil po knjižnici apostolske palače.

Vatikan je objavil kratek video posnetek ponedeljkovega sprejema: ta prikazuje svetega očeta, ki s pomočjo palice samostojno prehodi nekaj metrov, v ozadju posnetka pa je videti invalidski voziček, ki ga je Frančišek skoraj dva meseca uporabljal za javne nastope.

Papež je že pred tednom dni zavrnil ugibanja o morebitnem skorajšnjem odstopu. Na srečanju z drugo skupino brazilskih duhovnikov je Frančišek po njihovih besedah dejal, da mu odstop »ne pride na misel« kljub nekaterim zdravstvenim težavam. »Želim živeti svoje poslanstvo, dokler mi bo Bog dovolil,« je papeževe besede navedel nadškof Porto Velha, Roque Paloschi.

Papež je intenzivno zdravljenje težav s kolenom začel v prvih dneh maja.

Zaradi Frančiškovih večmesečnih težav s kolenom so številni časnikarji in vatikanski izvedenci ugibali, ali se 85-letni cerkveni voditelj morda pripravlja na skorajšnji odstop s položaja. Odpoved potovanja v Afriko, ki je bilo načrtovano za začetek julija, je govorice še dodatno spodbudila. Intenzivno zdravljenje težav s kolenom je začel v prvih dneh maja.

Nalaganje
Nazaj na vrh