Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež že v Castel Gandolfu

Objava: 09. 07. 2010 / 10:53
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež že v Castel Gandolfu

Tudi papežev brat Georg Ratzinger bo preživel nekaj poletnih tednov ob Albanskem jezeru, v zadnjem tednu avgusta pa se bo v Castel Gandolfu na tradicionalnem letnem srečanju zbral krožek Ratzingerjevih študentov

Papež Benedikt XVI. je že pričel svoj dopust v papeški poletni rezidenci v Castel Gandolfu. Iz Vatikana je odpotoval v sredo zvečer in s helikopterjem prispel v mestece ob Albanskem jezeru, ki leži trideset kilometrov jugovzhodno od Rima. Za razliko od prejšnjih let se je sveti oče letos odpovedal počitnicam v italijanskih Alpah.

Benedikt XVI. naj bi v Castel Gandolfu ostal do potovanja v Veliko Britanijo 16. septembra letos. Zatem naj bi se za krajši čas še vrnil v svojo letno rezidenco. Nekaj poletnih tednov bo ob Albanskem jezeru preživel tudi papežev brat Georg Ratzinger. Do konca julija so odpovedani vsi uradni termini Benedikta XVI., vključno s splošnimi avdiencami. Papež pa bo tudi v počitniške času ob nedeljah in praznikih z verniki molil opoldansko molitev angelovega češčenja.

V zadnjem tednu avgusta se bo v Castel Gandolfu na tradicionalnem letnem srečanju zbral krožek Ratzingerjevih študentov. Glavni prireditelj srečanja je v letošnjem letu novi predsednik Papeškega sveta za pospeševanje edinosti med kristjani, nadškof Kurt Koch. Tema srečanja bo ‘Hermenevtika drugega vatikanskega cerkvenega zbora’.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh