Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež želi obiskati italijanski dom svojega očeta

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 25. 09. 2013 / 06:10
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež želi obiskati italijanski dom svojega očeta

Papež želi obiskati italijanski dom svojega očeta

Sveti oče je že sprejel povabilo za obisk Astija v severnoitalijanski pokrajini Piemont.

Papež Frančišek si očitno želi obiskati italijanski dom svojega očeta: sprejel je namreč povabilo za obisk Astija v severnoitalijanski pokrajini Piemont, kot so v začetku tedna poročali italijanski mediji in se ob tem sklicevali na izjave člana delegacije škofa iz Astija, Francesca Guida Ravinaleja, ki ga je sveti oče minuli ponedeljek v Vatikanu sprejel v avdienco. Natančni termin obiska zaenkrat še ni določen, vendar naj bi bil predstavljen v kratkem.

Oče papeža Frančiška, Mario Bergoglio, se je leta 1929 s svojimi starši iz kraja Portacomaro v bližini Astija izselil v Argentino. Njegova mati, Regina Maria Sivori, je s svojimi starši že nekaj let pred tem iz kraja Lavagna v bližini Genove prispela v Buenos Aires. Tam sta se papeževa starša leta 1934 spoznala in poročila. Papež Frančišek je bil rojen 17. decembra 1936 kot prvi izmed petih otrok zakonskega para Bergoglio.

Vatikanski državni tajnik kardinal Tarcisio Bertone je v letošnjem juliju omenjal torinski knjižni sejem maja prihodnje leto kot možen termin za papežev obisk v italijanski pokrajini Piemont. Kot je dejal, bi bila to odlična priložnost za obisk svetega očeta na tem območju, saj je Vatikan letos kot častni gost prvič sodeloval na omenjenem sejmu.

Vir: Kathpress

Foto: splet / Wikipedia

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh