Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež znova bolan: odpovedane vse današnje obveznosti

Za vas piše:
P. G.
Objava: 24. 02. 2024 / 11:09
Oznake: Papež
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.02.2024 / 12:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež znova bolan: odpovedane vse današnje obveznosti
Papeževe redne dejavnosti so bile prekinjene že ves teden. FOTO: Vatican Media

Papež znova bolan: odpovedane vse današnje obveznosti

Tiskovni urad Svetega sedeža je sporočil, da je papež Frančišek »iz previdnostnih razlogov« odpovedal svoje sobotne obiske.

Kot poročajo pri Vatican News, je Papež Frančišek danes zjutraj odpovedal svoje današnje obveznosti. Zakaj? Zaradi »blage, gripi podobne bolezni,« so jedrnato kot vselej javili iz tiskovnega urada Svetega sedeža. V izjavi je navedeno, da je bila odločitev sprejeta »kot previdnostni ukrep«.

Udeležil se je postnih duhovnih vaj

Vse papeževe redne dejavnosti, vključno s sredino splošno avdienco, so bile sicer prekinjene že ves teden. Sveti oče se je namreč v teh dneh udeležil postnih duhovnih vaj. Poudaril je, da je zanj in njegove sodelavce v rimski kuriji osebna izkušnja letnih duhovnih vaj zelo velikega pomena.

Vrsta zdravstvenih težav

Spomnimo, papež Frančišek se v zadnjem obdobju kar naprej sooča z zdravstvenimi težavami. Zaradi kroničnih bolečin v kolenu pogosto uporablja invalidski voziček, v zadnjih mesecih pa ga je večkrat mučilo vnetje dihal. Od začetka pontifikata leta 2013 je imel že vrsto zdravstvenih težav, od težav s kolki in koleni do vnetja debelega črevesa. Lani je bil hospitaliziran dvakrat: marca zaradi bronhitisa, junija pa zaradi operacije ukleščene trebušne kile.

Nalaganje
Nazaj na vrh