Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeža je videlo že več kot milijon Mehičanov

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 15. 02. 2016 / 10:51
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:28
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papeža je videlo že več kot milijon Mehičanov

P. Lombardi: »Sveti oče se dobro počuti, nekaj težav mu povzročata hoja in vzpenjanje po stopnicah.«

Papež Frančišek je po besedah vatikanskega tiskovnega predstavnika p. Federica Lombardija izredno zadovoljen s sprejemom v Mehiki. Že prvi dan obiska je svetega očeta videlo okoli milijon Mehičanov, ki so ga pozdravljali vzdolž poti med letališčem in mehiško prestolnico, je p. Lombardi povedal na tiskovni konferenci v Ciudad de Mexico.



Zdravstveno se papež dobro počuti, nekaj težav mu povzročata le hoja in vzpenjanje po stopnicah. »Toda to je edina težava, s katero se ubada, in ga pri njegovih dejavnostih ne moti preveč.« Frančišek ima »dovolj energije, da stori to, kar si želi«, je pojasnil p. Lombardi.

Drugi dan obiska v Mehiki je papež obiskal mesto Ecatepec, okoli 25 kilometrov oddaljeno od prestolnice, kjer je daroval slovesno nedeljsko bogoslužje. Zaradi nadmorske višine 2.200 metrov in hladnih noči se je bogoslužje pričelo šele ob 11. uri in 30 minut po krajevnem času. Prireditelji obiska so želeli preprečiti, da bi preveliko število vernikov vso noč na mrazu čakalo svetega očeta. Ime »Ecatepec« - mesto danes šteje 1,6 milijona prebivalcev – pomeni »vetrovni grič«.



Po kosilu in kratkem počitku v tamkajšnjem bogoslovnem semenišču se je papež s helikopterjem vrnil v prestolnico, kjer je obiskal pediatrično bolnišnico Federico Gomez. Danes je na programu obisk nemirne pokrajine Chiapas na jugu Mehike, kjer se bo sveti oče sestal predvsem z domorodnimi prebivalci te dežele.

Vir: Kathpress
Foto: Vatican Radio / Facebook / OssRom

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh