Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeža podrli na tla

Objava: 28. 12. 2009 / 09:16
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papeža podrli na tla

Med vhodom k slovesni polnočni maši na sveti večer je 25-letna vernica preskočila varnostno ograjo in zgrabila svetega očeta

Papež Benedikt XVI. je po napadu, ki se je zgodil na sveti večer, nepoškodovan, je medijem sporočil predstojnik tiskovnega urada Svetega sedeža. Pater Lombardi je o neljubem dogodku, ki se je zgodil na sveti večer v baziliki svetega Petra, izjavil, da je med slavnostnim vhodom k slovesni polnočni sveti maši neuravnovešena 25-letna Suzana Maiolo, italijanska in švicarska državljanka, preskočila ograjo in kljub posegu varnostnikov nekako prišla do svetega očeta. Zgrabila ga je za palij, zaradi česar je sveti oče izgubil ravnotežje in padel. Papež je takoj po napadu vstal in nadaljeval slovesen vhod, množice vernikov pa so navdušeno vzklikale, ko je bilo jasno, da papež ni utrpel nobenih poškodb. Obred se je nadaljeval nemoteno.

Med nastalim prerivanjem je padel 87-letni kardinal Roger Etchegaray, nekdanji predsednik Papeškega sveta za pravičnost in mir, in si zlomil gornji del kolka. Kardinala so takoj odpeljali v polikliniko Gemelli. Njegovo zdravstveno stanje je dobro, v prihodnjih dneh pa bo operiran.

Susana Maiolo ni bila oborožena, kazala pa je znake zmedenosti. Po dogodku so jo odpeljali v psihiatrično bolnico, kjer bo deležna obvezne zdravniške nege.

Sveti oče je v prazničnih dneh opravil vse predvidene javne slovesnosti.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh