Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeža se je dotaknila smetarjeva zgodba

Objava: 21. 07. 2017 / 08:53
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:36
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papeža se je dotaknila smetarjeva zgodba

Papež Frančišek je opogumil mladega smetarja iz Argentine, ki je ostal brez nog.

Papež Frančišek je presenetil mladega smetarja iz Buenos Airesa, ki je zgodaj spomladi v hudi prometni nesreči ostal brez nog. Sveti oče ga je pred dnevi poklical in mu namenil besede spodbude, saj ga je ganila njegova zgodba.

33-letnega Maximiliana Acuno, očeta petih otrok, je 22. marca med delom v eni od sosesk argentinske prestolnice zbil avtomobil, ki je vozil 80 kilometrov na uro. Acuno je utrpel hude poškodbe, zdravniki so pričakovali najslabše, a se je tri dni po prometni nesreči zbudil iz kome. Kljub amputaciji obeh nog je bil v nekaj tednih že s svojo družino.

Njegovo zgodbo je papežu Frančišku v elektronski pošti zaupal predstavnik oblasti v Buenos Airesu. Ko se je Acuno pred dnevi pripravljal na slovesnost, ki so mu jo pripravili v tamkajšnji mestni hiši, ga je poklical sveti oče. Povedal mu je, da se ga je dotaknila njegova moč. Spodbudil ga je, naj bo vedno usmerjen naprej, saj je dober zgled.

Besede papeža Frančiška je Acuno ponovil pred več sto smetarji, ki so prišli na omenjeno slovesnost. Ob tem je vsem tudi sporočil, da Bog obstaja, da mu je vrnil življenje in mu dal novo priložnost. V Buenos Airesu razmišljajo, da bi v čast Acuni 22. marec razglasili za dan smetarjev.

Vir: Radio Ognjišče

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh