Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papežev dar bolnišnicam v Braziliji

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 18. 08. 2020 / 06:04
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.08.2020 / 12:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papežev dar bolnišnicam v Braziliji

V teh dneh bodo iz Vatikana v Brazilijo poslali 18 ventilatorjev in 6 prenosnih ultrazvočnih naprav.

Foto: Vatican Media

Z apostolske elemozinerije so sporočili, da bodo v imenu svetega očeta v teh dneh v Brazilijo poslali 18 ventilatorjev in 6 prenosnih ultrazvočnih naprav, poroča Radio Vatikan.

Papež Frančišek nenehno poziva k velikodušnosti do ljudstev in držav, ki najbolj trpijo zaradi epidemije koronavirusa. Po besedah papeževega »socialnega delavca« kardinala Konrada Krajewskega si tudi apostolska elemozinerija na različne načine prizadeva konkretno izraziti papeževo bližino in naklonjenost v trenutkih težke preizkušnje. V ta namen so iskali sanitetni material in medicinske naprave, da bi jih podarili zdravstvenim ustanovam, ki delujejo v izrednih razmerah in revščini, da bi mogle rešiti in pozdraviti čim več človeških življenj.

18 ventilatorjev Draeger za intenzivno zdravljenje in 6 prenosnih ultrazvočnih naprav Fuji bodo tokrat poslali zahvaljujoč neprofitni organizaciji Hope (Upanje), ki je prek različnih darovalcev poskrbela za nakup, prevoz in namestitev naprav visoke tehnologije.

Ob prihodu v Brazilijo jih bodo izročili bolnišnicam, ki jih je vnaprej predlagala Apostolska nunciatura, da bi bilo to dejanje solidarnosti in krščanske dejavne ljubezni lahko resnično v pomoč najrevnejšim osebam, ki so pomoči potrebne.

Za Združenimi državami Amerike se v Braziliji odvija najhujši koronavirusni »scenarij« na svetu: od izbruha epidemije je zabeleženih več kot 3,3 milijone okuženih in skoraj 108.000 smrtnih žrtev.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh