Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papežev tvit o sinodi prebralo 50 milijonov ljudi

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 30. 10. 2018 / 08:08
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.10.2018 / 09:43
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papežev tvit o sinodi prebralo 50 milijonov ljudi

Vatikanski dikasterij za komunikacijo je objavil statistiko sinode na družbenih omrežjih.

Vatikan je ob koncu sinodalnih zasedanj objavil statistične podatke o škofovski sinodi o mladih. Posebej uspešen na družbenih omrežjih je bil papežev tvit 24. oktobra, ki ga je na računu v devetih jezikih prebralo več kot 50 milijonov ljudi, so sporočili z vatikanskega oddelka za komunikacije. Uradni ključnik (»hashtag«) sinode na Twitterju in Instagramu, »#Synod2018«, je bil uporabljen več kot 100.000-krat, na objave je bilo več kot 350.000 odzivov.

Poleg tega je bilo na družbenih omrežjih deljenih 500.000 različnih sinodalnih vsebin – fotografij, video posnetkov, člankov, komentarjev. Posebej dejavni so bili uporabniki iz Amerike in Evrope, »pomembni prispevki uporabnikov« pa so bili zabeleženi tudi na Kitajskem in v Rusiji.

Objave na večjezičnem vatikanskem Facebook profilu Vatican News s prispevki o sinodi so dosegle okoli deset milijonov ljudi. Na Instagramu je ena izmed objav zabeležila več kot 650.000 ogledov.

Povprečna starost uporabnikov, ki so na družbenih omrežjih komentirali škofovsko sinodo o mladih, pa tudi svetovni dan mladih v Panami ali mladinsko pastoralo, je po navedbah iz Vatikana med 18 in 34 let.


Dikasterij za komunikacije je sporočil tudi podatke o sinodalnih prispevkih s kraja prizorišča. 240 sinodalnih očetov in 32 avditorjev je sodelovalo v razpravi o pripravljalnem dokumentu (Instrumentum laboris), svoje nagovore pa je predstavilo 69 sinodalnih očetov in 13 avditorjev.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh