Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeževa relikvija za voznika formule ena

Objava: 15. 02. 2011 / 09:02
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papeževa relikvija za voznika formule ena

Ponesrečenemu vozniku je krakovski kardinal Stanislav Dziwisz ‘za hitrejšo ozdravitev’ podaril relikvijo Janeza Pavla II.

Težko ponesrečenega poljskega voznika formule ena Roberta Kubico je minuli konec tedna doletela velika čast: krakovski kardinal Stanislav Dziwisz mu je podaril relikvijo Janeza Pavla II., da bi s tem pripomogel k hitrejši ozdravitvi, so poročali poljski mediji.

Relikvija, ki jo je v dar dobil dirkač Kubica, je medalja, v kateri je nekaj kapljic krvi in delček oblačila Janeza Pavla II. Kardinal Dziwisz je medaljo izročil prek poročevalca televizijske hiše ‘TVN24’, ki jo je odnesel ponesrečenemu vozniku v Italijo, kjer se Kubica zdravi v eni izmed tamkajšnjih bolnišnic. Dziwisz je poročevalcu povedal, da ‘je imel Janez Pavel II. šport zelo rad in je športnike visoko cenil’.

Robert Kubica, doma iz Krakova, je eden najbolj priljubljenih športnikov na Poljskem. Po hudi nesreči na dirki v Italiji so ga morali že večkrat operirati, vendar zdaj več ne leži na oddelku za intenzivno nego.

Kapljice krvi pa so bile nekdanjemu papežu Janezu Pavlu II. odvzete med nekim zdravniškim pregledom. Zdravniki rimske klinike Gemelli so odvzeto kri izročili takratnemu papeževemu osebnemu tajniku Dziwiszu. Po predhodnih navedbah kardinala naj bi ampulo z nekaj kapljicami krvi podarili tudi cerkvi v Krakovu, ki naj bi bila posvečena v začetku letošnjega maja. 1. maja bo Benedikt XVI. svojega predhodnika razglasil za blaženega. Ob tej priložnosti želi več sto tisoč Poljakov poromati v Rim na slovesnost ob razglasitvi.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh