Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeževa zahvala družinam, ki bodo gostile mlade na SDM v Lizboni

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 25. 01. 2023 / 11:59
Oznake: Cerkev, Mladi, Papež
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 25.01.2023 / 12:06
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papeževa zahvala družinam, ki bodo gostile mlade na SDM v Lizboni
Logotip letošnjega svetovnega dne mladih v Lizboni. FOTO: Vatican Media

Papeževa zahvala družinam, ki bodo gostile mlade na SDM v Lizboni

Papež Frančišek je družinam, ki bodo gostile mlade v času svetovnega dneva mladih v Lizboni med 1. in 6. avgustom letos, namenil video sporočilo, v katerem se jim zahvaljuje za izkazano gostoljubje, poroča Radio Vatikan.

Dragi bratje in sestre, drage družine, sprejeli boste mlade v času svetovnega dneva mladih. Z drugimi besedami, vaša družina se bo razširila, postala večja. Sprejeli boste mlade goste, kot svoje otroke, kot svoje mlade sorodnike. Sprejeli jih boste v svoj dom in to bo nekoliko spremenilo vaše življenje. Preprosto povedano: ne bo udobno.

Vendar to storite z velikodušnostjo, ne le zato, da služite, kar je velika stvar, ampak tudi zato, da se odprete drugim mladim, drugim kulturam, drugim pogledom na življenje. Res je, da bodo ti mladi v vaš dom prinesli težave, v smislu neudobja in dela, vendar bodo pustili seme druge kulture, seme drugačnega pogleda in bodo »relativizirali« vsakega izmed vas, številne gotovosti, za katere mislite, da jih imate; pokazali vam bodo, da so v drugih krajih stvari lahko drugačne. »Univerzalizirali« vas bodo.

Mladi tujci pravijo, da so doživeli najbogatejše izkušnje v družinah, ki so jih sprejele.

Sprejeli boste mlade z vseh koncev sveta in zdi se malenkost, saj bo vsaka družina sprejela enega ali dva mlada udeleženca; in vendar je v njih svet, z vašimi izkušnjami. Mladi tujci pravijo, da so doživeli najbogatejše izkušnje v družinah, ki so jih sprejele. Tako pravijo. V vas pa ostaja gotovost, da smo lahko kristjani na drugačen način, z drugo kulturo, z drugačnim pogledom. To pomeni »univerzalizirati«, odpreti se obzorju.

Hvala za to, kar počnete! Hvala! Seveda bo za vas neudobno, zahtevalo bo napor, vendar pa bo šlo za »sejanje« sveta, gledanje obzorja, ki je onkraj; onkraj naših majhnih omejenosti in meja, bodisi geografskih, kulturnih ali duhovnih. Hvala za vašo velikodušnost pri sprejemanju mladih. Naj vas Bog blagoslovi in Devica Marija varuje.

Molite zame. Hvala!

Nalaganje
Nazaj na vrh