Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeževa zahvala za pogumno pričevanje

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 27. 07. 2020 / 08:17
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 27.07.2020 / 08:59
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papeževa zahvala za pogumno pričevanje

Frančišek se je zahvalil mlademu fantu s posebnimi potrebami, ki je prehodil romarsko pot sv. Jakoba.

Foto: arhiv Družine (Fotografija je ilustrativna.)

Papež Frančišek je napisal pismo 15-letnemu fantu s posebnimi potrebami in se mu zahvalil za pogum ter za to, da je s svojim dejanjem prebudil upanje v mnogih ljudeh.

Kot poroča Radio Vatikan, je fantu ime Alvaro Calvente. Prihaja iz Malage v Španiji in se umsko počasneje razvija. Kljub temu je Alvaro ob spremstvu očeta in družinskega prijatelja prehodil romarsko pot sv. Jakoba. Njegov podvig je opazil tudi papež Frančišek, ki je Alvaru napisal pismo, objavljeno na spletni strani škofije Malaga. V pismu sveti oče pohvali mladeniča in se mu zahvali za njegovo pogumno pričevanje.

»Dragi Alvaro, od tvojega očeta sem prejel pismo, v katerem mi je napisal, da si prehodil Jakobovo pot in da si v svojem nahrbtniku poleg svojih nosil tudi namene številnih oseb, ki so se ti s prošnjo za molitev tako pridružile pri romanju. Hvala, da si nas opogumil k hoji in povabil številne druge, naj hodijo s teboj. Sredi epidemije, ki jo preživljamo, si s svojo iskrenostjo, veseljem in preprostostjo uspel spodbuditi upanje številnih oseb, ki si jih srečal na poti ali preko družbenih omrežij.« Alvarov oče je sinovo romanje redno delil na Twitter profilu @CaminodeAlvaro.

»Odpravil si se na romanje in s tem opogumil številne osebe, da so te posnemale; spodbudil si jih, naj se ne bojijo znova pridobiti veselja, saj na poti nismo nikoli sami. Gospod vedno hodi ob nas. Hvala za tvoje pričevanje in tvoje molitve. Gospod naj te blagoslavlja in Karmelska Devica naj te varuje s svojim plaščem. Pozdrav tvojemu očetu in bratom. In prosim te, ne pozabi moliti zame.«

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgobi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh